Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vajas croissant recept

Vajas croissant
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg finomliszt
    • 7 dkg joghurt
    • 1 dl tej
    • 1 kk só
    • 2 ek cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2,5 dkg élesztő
    • 12,5 dkg hideg vaj

    Tetejére:

    Elkészítése:

    Mielőtt a tésztát elkészítenénk, előtte a vajat betesszük a fagyasztóba.

    Tészta:

    A lisztet átszitáljuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, beleöntjük a langyos tejet, hozzáadjuk a joghurtot, a tojást és végül a sót is. Összedolgozzuk a tésztát, majd kb 10 percig dagasztjuk.

    A tésztát letakarjuk és betesszük a hűtőbe kb 1 órára.

    Az 1 óra letelte után 8 egyforma darabra vágjuk a tésztát, egyenként gömbölyítjük és 10 percig pihentetjük ismét.

    Összeállítás:

    A fagyasztott vajat lereszeljük a reszelő nagy lyukán, majd 7 részre osztjuk.

    Egy tésztát kinyújtunk kb lapostányér nagyságúra, eloszlatunk rajta egyenletesen egy adag vajat. Kinyújtunk egy másik tésztát és rátesszük a vajas lapra, majd ezen is eloszlatunk egy adag hideg vajat. Addig folytatjuk a rétegezést amíg el nem fogy a vaj és a tészta.

    Amint összeállt a vajas tésztatorony, ezt fogjuk tovább nyújtani. Maradjon meg a kör alakja, csak 2-3 mm vastag legyen.

    A kinyújtott tésztát vágjuk 8 cikkre. Maradhat üresen is, de tehetünk a szélesebb felére csokikrémet vagy csak csokit, esetleg sajtot is.

    A tésztacikkeket a szélesebbik felétől kezdve feltekerjük és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. Lazán letakarjuk folpackkal, majd éjszakára hűtőbe tesszük.

    Sütés:

    Másnap a sütőt előmelegítjük 220 fokra, alsó-felső sütéssel. A kifliket lekenjük felvert tojással (ha szeretnénk, akkor az üresek tetejére vagy a sajtos töltelékesekre szórhatunk még reszelt sajtot is), majd kb 18-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá