Túrós, pudingos kelt kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 mk cukor
- 1 mk só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg olvasztott vaj
Töltelék:
- 25 dkg tehéntúró
- 2 ek cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 40 g vaníliás pudingpor
- 1 citrom reszelt héja
A kiflik tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 evőkanál tej k
Elkészítése:
Az élesztőt elmorzsoljuk 1 dl cukros tejben és letakarva felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk és hozzákeverjük a sót. A liszt közepébe ütjük a tojássárgáját, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, olvasztott vajat és a többi tejjel jól kidolgozzuk.
Letakarva duplájára kelesztjük.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
Könnyedén átgyúrjuk a megkelt tésztát és 9 darabra osztjuk.
Cipókat formázunk, oválisra nyújtjuk mindegyiket. A tészta közepére teszünk a töltelékből.
Az alsó felét több helyen bevagdossuk úgy 1 centiméterenként.
A felső felét ráhajtjuk a töltelékre, le is nyomkodjuk. A bevágott részt pedig ráhajtjuk.
Vajjal vagy sütőpapírral fedett tepsire tesszük. A tojás és a tej keverékével megkenjük
Még 20 percet pihentetjük és 200 fokra melegített sütőben megsütjük.
A tűzhely aljába, egy laposabb, nagyobb lábasba vizet tettem, hogy jó gőzös sütőben süljön.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »