Túrós, pudingos kelt kifli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 mk cukor
- 1 mk só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg olvasztott vaj
Töltelék:
- 25 dkg tehéntúró
- 2 ek cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 40 g vaníliás pudingpor
- 1 citrom reszelt héja
A kiflik tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 evőkanál tej k
Elkészítése:
Az élesztőt elmorzsoljuk 1 dl cukros tejben és letakarva felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk és hozzákeverjük a sót. A liszt közepébe ütjük a tojássárgáját, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, olvasztott vajat és a többi tejjel jól kidolgozzuk.
Letakarva duplájára kelesztjük.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
Könnyedén átgyúrjuk a megkelt tésztát és 9 darabra osztjuk.
Cipókat formázunk, oválisra nyújtjuk mindegyiket. A tészta közepére teszünk a töltelékből.
Az alsó felét több helyen bevagdossuk úgy 1 centiméterenként.
A felső felét ráhajtjuk a töltelékre, le is nyomkodjuk. A bevágott részt pedig ráhajtjuk.
Vajjal vagy sütőpapírral fedett tepsire tesszük. A tojás és a tej keverékével megkenjük
Még 20 percet pihentetjük és 200 fokra melegített sütőben megsütjük.
A tűzhely aljába, egy laposabb, nagyobb lábasba vizet tettem, hogy jó gőzös sütőben süljön.