Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós húzott rétes recept

Túrós húzott rétes
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 1 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS vagy 2 kicsi
    • 3,5 -4 dl közötti langyos víz
    • 1 tk só
    • 2 ek olaj
    • 1 ek ecet

    A rétestészta kenéséhez:

    • étolaj

    A túrós töltelékhez:

    • 75 dkg túró
    • 3 dl tejföl
    • ízlés szerint cukor
    • 1 vaníliás cukor

    A réteslap kenéséhez:

    • étolaj
    • 1,5 dl tejföl

    Elkészítése:

    A langyos vízhez hozzákeverjük a sót és az ecetet.

    A lisztet elmorzsoljuk az étolajjal és a tojással, majd apránként hozzáadagoljuk az ecetes-sós vizet. A lisztől függ, hogy mennyi vizet kíván, nekem 3,5 dl kellett.

    A tésztát jó hólyagosra dolgozzuk (dagasztógépben is elvégezhetőÖ, majd 3 cipót formálunk belőle.

    A tetejét olajjal lekenjük, majd szilikonos sütőpapaírral lefedjük, úgy, hogy ne érje levegő. 25 percet pihetetjük.

    Az egyik cipót liszttel meghintett, tiszta abroszra tesszük, a tetejét olajjal bekenjük, majd ezután nagyon vékonyra nyújtjuk.

    Óvatosan alányúlva kihúzogatjuk és a széleit egyenesre levágjuk. A másik három tésztalapot ugyanígy készítjük el.

    A túrós töltelék hozzávalóit összekeverjük, a réteslapot lekenjük olajjal, majd elszórtan rászórjuk a túrós tölteléket és a terítő segítségével felsodorjuk.

    Sütőpapírral bélelet tepsibe tesszük a rudakat, majd étolajjal és tejföllel lekenjük és 180 fokon megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá