Túrós húzott rétes

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 nagy tojás vagy 2 kicsi
  • 3,5 -4 dl közötti langyos víz
  • 1 tk só
  • 2 ek olaj
  • 1 ek ecet

A rétestészta kenéséhez:

  • étolaj

A túrós töltelékhez:

  • 75 dkg túró
  • 3 dl tejföl
  • ízlés szerint cukor
  • 1 vaníliás cukor

A réteslap kenéséhez:

  • étolaj
  • 1,5 dl tejföl

Elkészítése:

A langyos vízhez hozzákeverjük a sót és az ecetet.

A lisztet elmorzsoljuk az étolajjal és a tojással, majd apránként hozzáadagoljuk az ecetes-sós vizet. A lisztől függ, hogy mennyi vizet kíván, nekem 3,5 dl kellett.

A tésztát jó hólyagosra dolgozzuk (dagasztógépben is elvégezhetőÖ, majd 3 cipót formálunk belőle.

A tetejét olajjal lekenjük, majd szilikonos sütőpapaírral lefedjük, úgy, hogy ne érje levegő. 25 percet pihetetjük.

Az egyik cipót liszttel meghintett, tiszta abroszra tesszük, a tetejét olajjal bekenjük, majd ezután nagyon vékonyra nyújtjuk.

Óvatosan alányúlva kihúzogatjuk és a széleit egyenesre levágjuk. A másik három tésztalapot ugyanígy készítjük el.

A túrós töltelék hozzávalóit összekeverjük, a réteslapot lekenjük olajjal, majd elszórtan rászórjuk a túrós tölteléket és a terítő segítségével felsodorjuk.

Sütőpapírral bélelet tepsibe tesszük a rudakat, majd étolajjal és tejföllel lekenjük és 180 fokon megsütjük.