Hozzávalók:
A rétestészta kenéséhez:
A túrós töltelékhez:
A réteslap kenéséhez:
Elkészítése:
A langyos vízhez hozzákeverjük a sót és az ecetet.
A lisztet elmorzsoljuk az étolajjal és a tojással, majd apránként hozzáadagoljuk az ecetes-sós vizet. A lisztől függ, hogy mennyi vizet kíván, nekem 3,5 dl kellett.
A tésztát jó hólyagosra dolgozzuk (dagasztógépben is elvégezhetőÖ, majd 3 cipót formálunk belőle.
A tetejét olajjal lekenjük, majd szilikonos sütőpapaírral lefedjük, úgy, hogy ne érje levegő. 25 percet pihetetjük.
Az egyik cipót liszttel meghintett, tiszta abroszra tesszük, a tetejét olajjal bekenjük, majd ezután nagyon vékonyra nyújtjuk.
Óvatosan alányúlva kihúzogatjuk és a széleit egyenesre levágjuk. A másik három tésztalapot ugyanígy készítjük el.
A túrós töltelék hozzávalóit összekeverjük, a réteslapot lekenjük olajjal, majd elszórtan rászórjuk a túrós tölteléket és a terítő segítségével felsodorjuk.
Sütőpapírral bélelet tepsibe tesszük a rudakat, majd étolajjal és tejföllel lekenjük és 180 fokon megsütjük.