Túrós rétes recept

Elkészítése:
A tésztát kilolvasztjuk, majd vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk.
A töltelékhez a tojássárgákat a liszttel, tejjel vaníliával vagy vaníliás cukorral csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük.
Közben a túrót áttörjük és elkeverjük a kihűlt főzött krémmel és belekeverjük a felvert tojáshabot.
A kinyújtott tésztára kenjük a tölteléket. Feltekerjük, mint a palacsintát és beletesszük a tepsibe.
Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.
Tipp:
Túrós rétest sósan is készíthetünk, ilyenkor a töltelékbe finomra vágott kaprot hintünk és kissé megsózzuk. Cukrot természetesen nem teszünk bele.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »