Túrós rétes recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Elkészítése:
A tésztát kilolvasztjuk, majd vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk.
A töltelékhez a tojássárgákat a liszttel, tejjel vaníliával vagy vaníliás cukorral csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük.
Közben a túrót áttörjük és elkeverjük a kihűlt főzött krémmel és belekeverjük a felvert tojáshabot.
A kinyújtott tésztára kenjük a tölteléket. Feltekerjük, mint a palacsintát és beletesszük a tepsibe.
Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.
Tipp:
Túrós rétest sósan is készíthetünk, ilyenkor a töltelékbe finomra vágott kaprot hintünk és kissé megsózzuk. Cukrot természetesen nem teszünk bele.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.