Túrós rétes recept

Elkészítése:
A tésztát kilolvasztjuk, majd vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk.
A töltelékhez a tojássárgákat a liszttel, tejjel vaníliával vagy vaníliás cukorral csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük.
Közben a túrót áttörjük és elkeverjük a kihűlt főzött krémmel és belekeverjük a felvert tojáshabot.
A kinyújtott tésztára kenjük a tölteléket. Feltekerjük, mint a palacsintát és beletesszük a tepsibe.
Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.
Tipp:
Túrós rétest sósan is készíthetünk, ilyenkor a töltelékbe finomra vágott kaprot hintünk és kissé megsózzuk. Cukrot természetesen nem teszünk bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »