Túrós, mazsolás csiga recept
Hozzávalók:
- 25 dkg leveles tészta
- 30 dkg túró
- 2,5 dl tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek cukor
- 5 dkg mazsola
- 1 közepes narancs reszelt héja és leve
Elkészítése:
Az előre nyújtott leveles tésztát a papírról lehúztam és lisztezett munkalapra terítettem. (Ha nem előre nyújtottat veszünk, akkor kiengedés után nyújtsuk ki kb 25*40 cm-es téglalappá).
A pudingport a tejjel, cukrokkal felfőztem, majd kihűtöttem. A kihűlt pudingot a túróval, mazsolával,a narancs reszelt héjával és levével ízesítettem.
A tölteléket rákentem a tésztára, majd feltekertem. A rövidebb oldalától kezdve feltekertem, majd 1,5 cm-es darabokra vágtam.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztattam és 200 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütöttem.
Vaníliás porcukorral enyhén meghintettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









