Túrós, mazsolás csiga recept

Hozzávalók:
- 25 dkg leveles tészta
- 30 dkg túró
- 2,5 dl tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek cukor
- 5 dkg mazsola
- 1 közepes narancs reszelt héja és leve
Elkészítése:
Az előre nyújtott leveles tésztát a papírról lehúztam és lisztezett munkalapra terítettem. (Ha nem előre nyújtottat veszünk, akkor kiengedés után nyújtsuk ki kb 25*40 cm-es téglalappá).
A pudingport a tejjel, cukrokkal felfőztem, majd kihűtöttem. A kihűlt pudingot a túróval, mazsolával,a narancs reszelt héjával és levével ízesítettem.
A tölteléket rákentem a tésztára, majd feltekertem. A rövidebb oldalától kezdve feltekertem, majd 1,5 cm-es darabokra vágtam.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztattam és 200 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütöttem.
Vaníliás porcukorral enyhén meghintettem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »