Túrós kelt csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 1 dl tej
- 1 instant élesztő
- 7 dkg puha margarin
- kb 70 g tejföl
- 50 g cukor
- csipet só
- reszelt citromhéj
- 1 cs vaníliás cukor
Töltelék:
- 25 dkg túró
- 3 csapott evőkanál búzadara
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg tejföl
- 50 g mazsola
- 1 cs vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt a tejben egy csipet cukorral és kevés liszttel felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a margarint, a tejfölt, a csipet sót, a citromhéjat és a felfuttatott élesztőt.
Összeállítjuk a tésztát és kb 10 percig dagasztjuk. Letakarva kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Amíg a tészta kel, addig elkészítjük túrós tölteléket. A túrót egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a cukrokat, a tojást, a tejfölt és a búzadarát is, legvégül a mazsolát és az egészet alaposan összekeverjük. Felhasználásig félretesszük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, majd a rövidebb oladalától kezdve feltekerjük.
Kb 1 cm széles szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 40 percig kelesztjük.
Kelesztés után 180 fokra előmelegítjük a sütőt és 20-25 perc alatt megsütjük. Még forrón, a sütőből kivéve kevés olvasztott margarinnal átkenjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »