Túrós béles recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 3,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 2 ek porcukor
- 1 dl étolaj
- 1 mk só
- 1 citrom reszelt héja
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A lekenéshez:
- 3 ek étolj
- 1 db felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + pici tej keveréke
A töltelékhez:
- 30 dkg túró (tehetsz bele többet is,nekem elég volt a töltelék)
- 1 ek tejföl
- 1 ek búzadara
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2-3 ek porcukor(vagy ízlés szerint
- mazsola
Elkészítése: Elkészítése:
1 dl langyos tejben pici cukorral az elmorzsolt élesztőt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk és a felfuttatott élesztővel,valamint a tészta hozzávalóit hozzáadva, jól kidolgozzuk. Először egy ragacsos masszát kapunk, tovább dagasztjuk, amíg szép hólyagos lesz és a tál falától elválik. A tetejét étolajjal lekenjük, a kelesztőtál tetejét rátesszük és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk,ujjnyi vastagra nyújtjuk,16 db négyzetre vágjuk, tölteléket teszünk a közepükre. A tészta négy sarkát felvert tojással lekentem,majd átlósan a négy sarkát ráhajtottam,így a tészta rátapadt.
A tetejüket a felvert tojással elkevert tejjel lekenjük,majd közepesen forró sütőben 180 fokon megsütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.