Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós béles recept

Túrós béles
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók a tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 3,5 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2 ek porcukor
    • 1 dl étolaj
    • 1 mk só
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    A lekenéshez:

    • 3 ek étolj
    • 1 db felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + pici tej keveréke

    A töltelékhez:

    • 30 dkg túró (tehetsz bele többet is,nekem elég volt a töltelék)
    • 1 ek tejföl
    • 1 ek búzadara
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2-3 ek porcukor(vagy ízlés szerint
    • mazsola

    Elkészítése: Elkészítése:
    1 dl langyos tejben pici cukorral az elmorzsolt élesztőt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk és a felfuttatott élesztővel,valamint a tészta hozzávalóit hozzáadva, jól kidolgozzuk. Először egy ragacsos masszát kapunk, tovább dagasztjuk, amíg szép hólyagos lesz és a tál falától elválik. A tetejét étolajjal lekenjük, a kelesztőtál tetejét rátesszük és meleg helyen duplájára kelesztjük.

    Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk,ujjnyi vastagra nyújtjuk,16 db négyzetre vágjuk, tölteléket teszünk a közepükre. A tészta négy sarkát felvert tojással lekentem,majd átlósan a négy sarkát ráhajtottam,így a tészta rátapadt.

    A tetejüket a felvert tojással elkevert tejjel lekenjük,majd közepesen forró sütőben 180 fokon megsütjük.
    Porcukorral meghintve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá