Hozzávalók a tésztához:
A lekenéshez:
A töltelékhez:
Elkészítése: Elkészítése:
1 dl langyos tejben pici cukorral az elmorzsolt élesztőt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk és a felfuttatott élesztővel,valamint a tészta hozzávalóit hozzáadva, jól kidolgozzuk. Először egy ragacsos masszát kapunk, tovább dagasztjuk, amíg szép hólyagos lesz és a tál falától elválik. A tetejét étolajjal lekenjük, a kelesztőtál tetejét rátesszük és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk,ujjnyi vastagra nyújtjuk,16 db négyzetre vágjuk, tölteléket teszünk a közepükre. A tészta négy sarkát felvert tojással lekentem,majd átlósan a négy sarkát ráhajtottam,így a tészta rátapadt.
A tetejüket a felvert tojással elkevert tejjel lekenjük,majd közepesen forró sütőben 180 fokon megsütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.