Túrós batyu Limara módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 3,2 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 3 ek cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mk só
- 8 dkg olvasztott vaj
Töltelékhez:
Elkészítése:
Kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Összekeverjük a tészta többi hozzávalóját (a vaj kivételével). Jól összedolgozzuk. Az olvasztott vajat a végén dolgozzuk bele.
Ne ijedjünk meg, a vaj szépen beépül a tésztába. Letakarva félretesszük és duplájára kelesszük. Eközben összeállítjuk a tölteléket.
A túrót jól áttörjük, majd hozzáadjuk a cukrokat, búzadarát, a citrom reszelt héját, a mazsolát és a tojások sárgáját. A tojások fehérjének keményre vert habját óvatosan keverjük a túróba.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk. 10 x 10 cm-es négyzeteket vágunk, melyek közepére halmozzuk a túrót. A négyzet négy sarkát középen összefogjuk és megtekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket további 10 percig pihentetjük, majd felvert tojással megkenjük. 180 fokon előmelegített sütőbe tesszük és 15 percig sütjük.
Ha elkészült, kicsit hagyjuk kihűlni majd porcukorral meghintve már kínálhatjuk is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »