Túrós-áfonyás leveles rétes recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A túróhoz hozzáadjuk a tejfölt, a cukrokat, a citromhéját, a tojássárgáját, egy csipet sót és villával csomómentesen összekeverjük.
Az tojást felverjük.
A felengedett tésztát enyhén lisztezett felületen 3 mm vastagságú téglalapra sodorjuk. A túrótöltelék felét ráöntjük és a széleit elhagyva egyenletesen elkenjük, majd rászórjuk az áfonya egyik felét, végül meghintjük egy ek búzadarával.
A peremét körben megkenjük a tojással, a széleit behajtjuk és (mint a bejglit) nagyon lazán, kissé levegősen feltekerjük.
Azért kell lazán feltekerni, mert a leveles tészta süléskor igencsak “terjeszkedik” és nehogy kirepedjen!
Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, megkenjük a felvert tojással, majd néhány helyen villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőbe téve 210 fokon nagyjából 45 perc alatt szép pirosra sütjük. Még forrón porcukrot szitálunk rá.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »