Túrós-áfonyás leveles rétes recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A túróhoz hozzáadjuk a tejfölt, a cukrokat, a citromhéját, a tojássárgáját, egy csipet sót és villával csomómentesen összekeverjük.
Az tojást felverjük.
A felengedett tésztát enyhén lisztezett felületen 3 mm vastagságú téglalapra sodorjuk. A túrótöltelék felét ráöntjük és a széleit elhagyva egyenletesen elkenjük, majd rászórjuk az áfonya egyik felét, végül meghintjük egy ek búzadarával.
A peremét körben megkenjük a tojással, a széleit behajtjuk és (mint a bejglit) nagyon lazán, kissé levegősen feltekerjük.
Azért kell lazán feltekerni, mert a leveles tészta süléskor igencsak “terjeszkedik” és nehogy kirepedjen!
Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, megkenjük a felvert tojással, majd néhány helyen villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőbe téve 210 fokon nagyjából 45 perc alatt szép pirosra sütjük. Még forrón porcukrot szitálunk rá.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









