Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós-áfonyás leveles rétes recept

Túrós-áfonyás leveles rétes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg leveles tészta
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelék:

    • 45 dkg félzsíros túró
    • 3 ek tejföl
    • 6-7 ek kristálycukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • csipet só
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 15-20 dkg friss vagy mirelit fekete áfonya
    • 2 ek búzadara
    • 1-1 ek porcukor

    Elkészítése:
    A túróhoz hozzáadjuk a tejfölt, a cukrokat, a citromhéját, a tojássárgáját, egy csipet sót és villával csomómentesen összekeverjük.

    Az tojást felverjük.

    A felengedett tésztát enyhén lisztezett felületen 3 mm vastagságú téglalapra sodorjuk. A túrótöltelék felét ráöntjük és a széleit elhagyva egyenletesen elkenjük, majd rászórjuk az áfonya egyik felét, végül meghintjük egy ek búzadarával.

    A peremét körben megkenjük a tojással, a széleit behajtjuk és (mint a bejglit) nagyon lazán, kissé levegősen feltekerjük.
    Azért kell lazán feltekerni, mert a leveles tészta süléskor igencsak “terjeszkedik” és nehogy kirepedjen!

    Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, megkenjük a felvert tojással, majd néhány helyen villával megszurkáljuk.

    Előmelegített sütőbe téve 210 fokon nagyjából 45 perc alatt szép pirosra sütjük. Még forrón porcukrot szitálunk rá.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá