Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrógaluska epervelővel, sajtkrémmel recept

Túrógaluska epervelővel, sajtkrémmel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 50 dkg túró
    • 5 ek búzadara
    • 3 tojás
    • pici só
    • 1 ek porcukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 ek vanília aroma
    • 20 dkg zsemlemorzsa
    • 3 ek olaj

    Mártáshoz:

    • 20 dkg mascarpone krémsajt
    • 1 dl görög joghurt
    • 2 ek vaníliás porcukor

    Epervelőhöz:

    • 50 dkg frissen szedett eper
    • 3 ek cukor
    • 1 ek citromlé
    • 2 tk étkezési keményítő
    • 1 dl víz
    • csipet őrölt csillagánizs

    Elkészítése:

    Először a túrót, a búzadarát, a tojássárgáját, valamint egy csipet sót, reszelt citromhéjat és a vaníliát tegyük egy edénybe. Egy fakanállal jól keverjük össze, és tegyük félre a hűtőbe pihenni 20 percre.

    Amíg puhul a búzadara, a zsemlemorzsát kicsit pirítsuk meg egy serpenyőben, majd tegyük félre. Ha eleget állt a búzadarás-túrós keverék, verjük kemény habbá a tojásfehérjéket a cukorral, majd kis adagokban, óvatosan keverjük a túróhoz. Az így kapott masszát 1 órára tegyük a hűtőbe!

    Fazékban forraljunk vizet, és sózzuk meg. Ha kellőképpen felforrt a vizünk, a túrós masszából evőkanál segítségével szaggassunk ki szép, formás galuskákat, és tegyük a forrásban lévő vízbe. Pár perc alatt a felszínre törnek, és 2 perc múlva szedhetjük ki. A pirított morzsába forgassuk meg.

    Tegyük külön tálra őket addig, amíg tart a masszából. A krémsajtot a vaníliás cukorral keverjük simára, és adjuk hozzá a sűrű, valódi görög joghurtot.

    Az epervelőhöz az epret a cukorral és a citromlével tegyük fel a tűzhelyre, és olvadásig kevergessük.Tegyük bele a csillagánizst, a keményítőt keverjük el a vízzel, és azt is keverjük az eperraguhoz. Amikor besűrűsödik, akkor jó. Pikánsabbá tehetjük felnőttek számára kevés brandyval, vagy rummal.

    A krémsajtból tegyünk egy kis tányérra, fektessük rá a túrógaluskákat, majd mentával, vagy citromfűvel díszítsük. Az epervelőt kanállal adagoljuk hozzá. Jó étvágyat!

    A túrógaluska epervelővel, sajtkrémmel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 171 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 17 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek