Túrógaluska epervelővel, sajtkrémmel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Túrógaluska epervelővel, sajtkrémmel

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 5 ek búzadara
  • 3 tojás
  • pici só
  • 1 ek porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 ek vanília aroma
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 3 ek olaj

Mártáshoz:

  • 20 dkg mascarpone krémsajt
  • 1 dl görög joghurt
  • 2 ek vaníliás porcukor

Epervelőhöz:

  • 50 dkg frissen szedett eper
  • 3 ek cukor
  • 1 ek citromlé
  • 2 tk étkezési keményítő
  • 1 dl víz
  • csipet őrölt csillagánizs

Elkészítése:

Először a túrót, a búzadarát, a tojássárgáját, valamint egy csipet sót, reszelt citromhéjat és a vaníliát tegyük egy edénybe. Egy fakanállal jól keverjük össze, és tegyük félre a hűtőbe pihenni 20 percre.

Amíg puhul a búzadara, a zsemlemorzsát kicsit pirítsuk meg egy serpenyőben, majd tegyük félre. Ha eleget állt a búzadarás-túrós keverék, verjük kemény habbá a tojásfehérjéket a cukorral, majd kis adagokban, óvatosan keverjük a túróhoz. Az így kapott masszát 1 órára tegyük a hűtőbe!

Fazékban forraljunk vizet, és sózzuk meg. Ha kellőképpen felforrt a vizünk, a túrós masszából evőkanál segítségével szaggassunk ki szép, formás galuskákat, és tegyük a forrásban lévő vízbe. Pár perc alatt a felszínre törnek, és 2 perc múlva szedhetjük ki. A pirított morzsába forgassuk meg.

Tegyük külön tálra őket addig, amíg tart a masszából. A krémsajtot a vaníliás cukorral keverjük simára, és adjuk hozzá a sűrű, valódi görög joghurtot.

Az epervelőhöz az epret a cukorral és a citromlével tegyük fel a tűzhelyre, és olvadásig kevergessük.Tegyük bele a csillagánizst, a keményítőt keverjük el a vízzel, és azt is keverjük az eperraguhoz. Amikor besűrűsödik, akkor jó. Pikánsabbá tehetjük felnőttek számára kevés brandyval, vagy rummal.

A krémsajtból tegyünk egy kis tányérra, fektessük rá a túrógaluskákat, majd mentával, vagy citromfűvel díszítsük. Az epervelőt kanállal adagoljuk hozzá. Jó étvágyat!