Hozzávalók:
Mártáshoz:
Epervelőhöz:
Elkészítése:
Először a túrót, a búzadarát, a tojássárgáját, valamint egy csipet sót, reszelt citromhéjat és a vaníliát tegyük egy edénybe. Egy fakanállal jól keverjük össze, és tegyük félre a hűtőbe pihenni 20 percre.
Amíg puhul a búzadara, a zsemlemorzsát kicsit pirítsuk meg egy serpenyőben, majd tegyük félre. Ha eleget állt a búzadarás-túrós keverék, verjük kemény habbá a tojásfehérjéket a cukorral, majd kis adagokban, óvatosan keverjük a túróhoz. Az így kapott masszát 1 órára tegyük a hűtőbe!
Fazékban forraljunk vizet, és sózzuk meg. Ha kellőképpen felforrt a vizünk, a túrós masszából evőkanál segítségével szaggassunk ki szép, formás galuskákat, és tegyük a forrásban lévő vízbe. Pár perc alatt a felszínre törnek, és 2 perc múlva szedhetjük ki. A pirított morzsába forgassuk meg.
Tegyük külön tálra őket addig, amíg tart a masszából. A krémsajtot a vaníliás cukorral keverjük simára, és adjuk hozzá a sűrű, valódi görög joghurtot.
Az epervelőhöz az epret a cukorral és a citromlével tegyük fel a tűzhelyre, és olvadásig kevergessük.Tegyük bele a csillagánizst, a keményítőt keverjük el a vízzel, és azt is keverjük az eperraguhoz. Amikor besűrűsödik, akkor jó. Pikánsabbá tehetjük felnőttek számára kevés brandyval, vagy rummal.
A krémsajtból tegyünk egy kis tányérra, fektessük rá a túrógaluskákat, majd mentával, vagy citromfűvel díszítsük. Az epervelőt kanállal adagoljuk hozzá. Jó étvágyat!