Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrófánk recept

Túrófánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 személyre
    • 25 dkg tehéntúró
    • 4 evőkanál kristálycukor
    • 6 púpozott ek finomliszt
    • 1 tk sütőpor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A sütéshez:

    • étolaj

    Elkészítése:

    A fenti hozzávalókat összekeverjük. Először a tojásokat a cukorral, a túróval, majd a sütőporral elkevert liszttel.

    Az étolajat felforrósítjuk, majd közepes lángra vesszük.

    A túrós masszából fél evőkanálnyival veszünk ki, ebből vizes kézzel gombócokat formázunk. Nem kell nagyobbat, mert sütés közben nagyra megnő.

    Sütés ideje 4-5 perc mindössze.

    Annyi étolajat tegyünk a serpenyőbe, hogy a fánkunk magától megtudjon fordulni, úgy két ujjnyit.

    Közben forgassuk, csökkentsük a hőmérsékletet, egy kicsit félre is húzhatjuk a gázról.

    Vigyázzunk meg ne égjen, de átsüljön.

    Papírtörlőre szedjük, egymásra ne tegyük a fánkokat melegen, mert összenyomódnak.

    Ez az adag 2 részben sült ki.

    Porcukorral hintve, finom házi baracklekvárral kínáltam.

    Tipp:

    Leves után a második,olyan finom,pehelykönnyű fánkokat sütöttem,mindössze 20 perc alatt kész volt.
    Csak összekeverni,nem kell pihentetni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá