Hozzávalók:
A sütéshez:
Elkészítése:
A fenti hozzávalókat összekeverjük. Először a tojásokat a cukorral, a túróval, majd a sütőporral elkevert liszttel.
Az étolajat felforrósítjuk, majd közepes lángra vesszük.
A túrós masszából fél evőkanálnyival veszünk ki, ebből vizes kézzel gombócokat formázunk. Nem kell nagyobbat, mert sütés közben nagyra megnő.
Sütés ideje 4-5 perc mindössze.
Annyi étolajat tegyünk a serpenyőbe, hogy a fánkunk magától megtudjon fordulni, úgy két ujjnyit.
Közben forgassuk, csökkentsük a hőmérsékletet, egy kicsit félre is húzhatjuk a gázról.
Vigyázzunk meg ne égjen, de átsüljön.
Papírtörlőre szedjük, egymásra ne tegyük a fánkokat melegen, mert összenyomódnak.
Ez az adag 2 részben sült ki.
Porcukorral hintve, finom házi baracklekvárral kínáltam.
Leves után a második,olyan finom,pehelykönnyű fánkokat sütöttem,mindössze 20 perc alatt kész volt.
Csak összekeverni,nem kell pihentetni.