Túró alapú lekváros kiflik recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- tölteléknek: lekvár, dió, mák…stb
Elkészítése:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd éjszaka hűtőben pihentetjük.
Másnap kinyújtjuk vékonyra. Vagy téglalap alakúra vagy körlappá és háromszögekre felvágjuk. Megtöltjük ízlés szerint lekvárral, dióval, mákkal, majd feltekerjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, addig pihen a tepsin a tésztánk.
Pirosra sütjük kb 20-25 perc alatt és ha kihűltek a kiflik, vaníliás porcukorba forgatjuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









