Túró alapú lekváros kiflik recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- tölteléknek: lekvár, dió, mák…stb
Elkészítése:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd éjszaka hűtőben pihentetjük.
Másnap kinyújtjuk vékonyra. Vagy téglalap alakúra vagy körlappá és háromszögekre felvágjuk. Megtöltjük ízlés szerint lekvárral, dióval, mákkal, majd feltekerjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, addig pihen a tepsin a tésztánk.
Pirosra sütjük kb 20-25 perc alatt és ha kihűltek a kiflik, vaníliás porcukorba forgatjuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









