Töltött mini lángos recept

Hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 1 tk só
- 1,5 tk pizza fűszerkeverék (elhagyható)
- 3 ek olíva olaj
- 2 ek kefir
- 1,5-2 dl langyos víz
Töltelék
- reszelt sajt
- szalámi/sonka
- Sütéshez olaj
Elkészítése:
A lángos hozzávalóit összegyúrjuk. Lisztbe sütőpor, só, fűszer (nem muszáj, én ezt a lángost fűszeresen szeretem) – összekever.
Mehet az olaj, a kefir, és annyi langyos víz, amennyivel összeáll a tészta.
Lisztezett munkalapon kinyújtjuk, a legnagyobb szaggatónkkal (nekem fánkszaggató) köröket szaggatunk ki.
Megfogunk egy kört, kézzel kicsit még kihúzzuk, rátesszük a szalámit, kevés reszelt sajtot, majd egy másik korongot is kihúzogatunk, és ráillesztjük a tetejére.
Nagyon alaposan körben a töltelék mentén összenyomkodjuk, és a formát újra ráhelyezve levágjuk a felesleget, így egyformák lesznek végül a lángosaink.
Ugyanígy járunk el a többivel is addig, amíg el nem fogy minden tésztánk és a töltelék. (A leeső részeket újragyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk, töltjük.)
Olajat forrósítunk, és szépen lassan megsütjük a töltött lángosok mindkét oldalát.
Picit hagyjuk hűlni a nyelv égési sérüléseinek elkerülése végett, aztán mártogathatjuk tejfölbe, ehetjük natúr.
Vendégváró falatoknak is megteszi. 😉
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »