Töltött mini lángos recept
Hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 1 tk só
- 1,5 tk pizza fűszerkeverék (elhagyható)
- 3 ek olíva olaj
- 2 ek kefir
- 1,5-2 dl langyos víz
Töltelék
- reszelt sajt
- szalámi/sonka
- Sütéshez olaj
Elkészítése:
A lángos hozzávalóit összegyúrjuk. Lisztbe sütőpor, só, fűszer (nem muszáj, én ezt a lángost fűszeresen szeretem) – összekever.
Mehet az olaj, a kefir, és annyi langyos víz, amennyivel összeáll a tészta.
Lisztezett munkalapon kinyújtjuk, a legnagyobb szaggatónkkal (nekem fánkszaggató) köröket szaggatunk ki.
Megfogunk egy kört, kézzel kicsit még kihúzzuk, rátesszük a szalámit, kevés reszelt sajtot, majd egy másik korongot is kihúzogatunk, és ráillesztjük a tetejére.
Nagyon alaposan körben a töltelék mentén összenyomkodjuk, és a formát újra ráhelyezve levágjuk a felesleget, így egyformák lesznek végül a lángosaink.
Ugyanígy járunk el a többivel is addig, amíg el nem fogy minden tésztánk és a töltelék. (A leeső részeket újragyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk, töltjük.)
Olajat forrósítunk, és szépen lassan megsütjük a töltött lángosok mindkét oldalát.
Picit hagyjuk hűlni a nyelv égési sérüléseinek elkerülése végett, aztán mártogathatjuk tejfölbe, ehetjük natúr.
Vendégváró falatoknak is megteszi. 😉