Tolófánk recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 1,5 dl víz
- 1,25 dl olaj
- csipet só
- 12 dkg finomliszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A sütéshez:
- 3-4 dl étolaj
A tálaláshoz:
- vaníliás porcukor
- sárgabarack lekvár
Elkészítése:
A vizet, sót, étolajat egy magasabb falú edénybe tesszük, majd felforraljuk.
Ezután beleszórjuk a lisztet, addig keverjük gyors mozdulatokkal, míg elválik az edény falától. Tűzről levéve hagyjuk egy kicsit hűlni, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Szép fényesre keverjük a masszát.
Ezután egy csillagcsőrrel ellátott habzsákba tesszük a kész tésztát.
Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelünk. A tésztából ujjnyi vastag, jó arasznyi rudakat formálunk. 45 percet hagyjuk a tésztát pihenni.
Egy lábasban felmelegítjük az étolajat, nem túl forróra, majd a fánkokat kisütjük benne.
6-7 darabot tettem elsőként, mivel kell a hely,mivel a fánkok nőni fognak. 36 tolófánkom sült ki.
Ezután egy vékony dróttal a közepét kilyukasztottam és lekvárral betöltöttem. Habzsákba tettem a lekvárt, a végére a kis lyukú fejet tettem.
Nem fontos betölteni, mellé is kínálhatjuk a jó házi baracklekvárt. Vaníliás porcukorral megszórtam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »