Tolófánk recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1,5 dl víz
- 1,25 dl olaj
- csipet só
- 12 dkg finomliszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A sütéshez:
- 3-4 dl étolaj
A tálaláshoz:
- vaníliás porcukor
- sárgabarack lekvár
Elkészítése:
A vizet, sót, étolajat egy magasabb falú edénybe tesszük, majd felforraljuk.
Ezután beleszórjuk a lisztet, addig keverjük gyors mozdulatokkal, míg elválik az edény falától. Tűzről levéve hagyjuk egy kicsit hűlni, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Szép fényesre keverjük a masszát.
Ezután egy csillagcsőrrel ellátott habzsákba tesszük a kész tésztát.
Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelünk. A tésztából ujjnyi vastag, jó arasznyi rudakat formálunk. 45 percet hagyjuk a tésztát pihenni.
Egy lábasban felmelegítjük az étolajat, nem túl forróra, majd a fánkokat kisütjük benne.
6-7 darabot tettem elsőként, mivel kell a hely,mivel a fánkok nőni fognak. 36 tolófánkom sült ki.
Ezután egy vékony dróttal a közepét kilyukasztottam és lekvárral betöltöttem. Habzsákba tettem a lekvárt, a végére a kis lyukú fejet tettem.
Nem fontos betölteni, mellé is kínálhatjuk a jó házi baracklekvárt. Vaníliás porcukorral megszórtam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »










