Tolófánk

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tolófánk

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 1,5 dl víz
  • 1,25 dl olaj
  • csipet só
  • 12 dkg finomliszt
  • 4 tojás

A sütéshez:

  • 3-4 dl étolaj

A tálaláshoz:

  • vaníliás porcukor
  • sárgabarack lekvár

Elkészítése:

A vizet, sót, étolajat egy magasabb falú edénybe tesszük, majd felforraljuk.

Ezután beleszórjuk a lisztet, addig keverjük gyors mozdulatokkal, míg elválik az edény falától. Tűzről levéve hagyjuk egy kicsit hűlni, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Szép fényesre keverjük a masszát.

Ezután egy csillagcsőrrel ellátott habzsákba tesszük a kész tésztát.

Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelünk. A tésztából ujjnyi vastag, jó arasznyi rudakat formálunk. 45 percet hagyjuk a tésztát pihenni.

Egy lábasban felmelegítjük az étolajat, nem túl forróra, majd a fánkokat kisütjük benne.

6-7 darabot tettem elsőként, mivel kell a hely,mivel a fánkok nőni fognak. 36 tolófánkom sült ki.

Ezután egy vékony dróttal a közepét kilyukasztottam és lekvárral betöltöttem. Habzsákba tettem a lekvárt, a végére a kis lyukú fejet tettem.

Nem fontos betölteni, mellé is kínálhatjuk a jó házi baracklekvárt. Vaníliás porcukorral megszórtam.

Jó étvágyat kívánok hozzá!