Hozzávalók:
A tésztához:
A sütéshez:
A tálaláshoz:
Elkészítése:
A vizet, sót, étolajat egy magasabb falú edénybe tesszük, majd felforraljuk.
Ezután beleszórjuk a lisztet, addig keverjük gyors mozdulatokkal, míg elválik az edény falától. Tűzről levéve hagyjuk egy kicsit hűlni, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Szép fényesre keverjük a masszát.
Ezután egy csillagcsőrrel ellátott habzsákba tesszük a kész tésztát.
Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelünk. A tésztából ujjnyi vastag, jó arasznyi rudakat formálunk. 45 percet hagyjuk a tésztát pihenni.
Egy lábasban felmelegítjük az étolajat, nem túl forróra, majd a fánkokat kisütjük benne.
6-7 darabot tettem elsőként, mivel kell a hely,mivel a fánkok nőni fognak. 36 tolófánkom sült ki.
Ezután egy vékony dróttal a közepét kilyukasztottam és lekvárral betöltöttem. Habzsákba tettem a lekvárt, a végére a kis lyukú fejet tettem.
Nem fontos betölteni, mellé is kínálhatjuk a jó házi baracklekvárt. Vaníliás porcukorral megszórtam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!