Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tökös mákos-túrós rétes recept

Tökös mákos-túrós rétes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók (5 rúdhoz)

    Hozzávalók a tésztához:

    • 30 dkg finomliszt
    • 1 csipet só
    • 2 dl tejföl
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A kenéshez:

    • 10 dkg zsír
    • 10 dkg finomliszt

    A rudak kenéséhez:

    • 2 ek étolaj

    A tálaláshoz:

    • 2 ek vaníliás porcukor

    A túrós töltelékhez:

    • 450 g tehéntúró
    • Porcukor
    • ízlés szerint
    • 1 vaníliás cukor
    • 3 ek tejföl
    • 40 dkg gyalult tök (most fagyasztottat használtam)

    A mákos töltelékhez:

    • 10 dkg darált mák
    • cukor ízlés szerint
    • 30 dkg gyalult tök
    • 3 ek tejföl

    Elkészítése:

    A tészta elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk.

    A zsírt a liszttel elkeverjük és a tésztalapot lekenjük vele.

    Négybe hajtjuk, ezután kinyújtjuk jó vékonyra. A hosszabbik felénél indulva jó szorosan feltekerjük és öt darabba vágjuk. (A recept azt írja, jó ha előző nap este ezeket a műveleteket elvégezzük és folpackal lefedve hűtőbe tesszük.)

    Most én egyszerre dolgoztam a tésztával.

    Töltés:

    A töltelék hozzávalóit összekeverjük.

    Egyenként kinyújtjuk a lapokat tepsi nagyságúra, a tölteléket rátesszük és feltekerjük.

    Vajjal kent tepsibe sorakoztatjuk.

    Étolajjal lekenjük és 200 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.

    Sütés közben a tetejét letakarjuk alufóliával.

    Kissé lehűlve vaníliás porcukorral megszórjuk és szeleteljük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá