Hozzávalók (5 rúdhoz)
Hozzávalók a tésztához:
A kenéshez:
A rudak kenéséhez:
A tálaláshoz:
A túrós töltelékhez:
A mákos töltelékhez:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk.
A zsírt a liszttel elkeverjük és a tésztalapot lekenjük vele.
Négybe hajtjuk, ezután kinyújtjuk jó vékonyra. A hosszabbik felénél indulva jó szorosan feltekerjük és öt darabba vágjuk. (A recept azt írja, jó ha előző nap este ezeket a műveleteket elvégezzük és folpackal lefedve hűtőbe tesszük.)
Most én egyszerre dolgoztam a tésztával.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
Egyenként kinyújtjuk a lapokat tepsi nagyságúra, a tölteléket rátesszük és feltekerjük.
Vajjal kent tepsibe sorakoztatjuk.
Étolajjal lekenjük és 200 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Sütés közben a tetejét letakarjuk alufóliával.
Kissé lehűlve vaníliás porcukorral megszórjuk és szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!