Tiroli rétes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg rétesliszt
- 10 dkg finomliszt
- 2 dl tejföl
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - csipet só
- kevés víz
Kenéshez:
- 10 dkg liszt
- 10 dkg olvasztott zsír
Almás töltelékhez:
- 50 dkg párolt, fűszeres alma
A túróshoz:
- 30 dkg túró
- cukor ízlés szerint
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek tejföl
A meggyeshez:
- 40 dkg házi, cukrozott meggy
Elkészítése:
A két féle lisztet jól kidolgozzuk a tejföllel, tojással, sóval és kevéske vízzel. Vékonyra kinyújtjuk.
A 10 dkg lisztet összekeverjük az olvasztott zsírral és rákenjük a tésztára. Felcsavarjuk, mint a kalácsot és 1 órát pihentetjük. Hat részre osztjuk és vékonyra kinyújtjuk.
Zsemlemorzsával meghintjük a kinyújtott lapokat.
Tetszés szerinti töltelékkel megtöltjük, majd felcsavarjuk és étolajjal lekenjük a tetejét.
190 fokra előmelegített sütőben sütjük szép pirosra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »










