Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tiroli rétes recept

Tiroli rétes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 20 dkg rétesliszt
    • 10 dkg finomliszt
    • 2 dl tejföl
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • kevés víz

    Kenéshez:

    • 10 dkg liszt
    • 10 dkg olvasztott zsír

    Almás töltelékhez:

    • 50 dkg párolt, fűszeres alma

    A túróshoz:

    • 30 dkg túró
    • cukor ízlés szerint
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 ek tejföl

    A meggyeshez:

    • 40 dkg házi, cukrozott meggy

    Elkészítése:

    A két féle lisztet jól kidolgozzuk a tejföllel, tojással, sóval és kevéske vízzel. Vékonyra kinyújtjuk.

    A 10 dkg lisztet összekeverjük az olvasztott zsírral és rákenjük a tésztára. Felcsavarjuk, mint a kalácsot és 1 órát pihentetjük. Hat részre osztjuk és vékonyra kinyújtjuk.

    Zsemlemorzsával meghintjük a kinyújtott lapokat.

    Tetszés szerinti töltelékkel megtöltjük, majd felcsavarjuk és étolajjal lekenjük a tetejét.

    190 fokra előmelegített sütőben sütjük szép pirosra.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá