Tiroli rétes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 20 dkg rétesliszt
  • 10 dkg finomliszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 egész tojás
  • csipet só
  • kevés víz

Kenéshez:

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg olvasztott zsír

Almás töltelékhez:

  • 50 dkg párolt, fűszeres alma

A túróshoz:

  • 30 dkg túró
  • cukor ízlés szerint
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 ek tejföl

A meggyeshez:

  • 40 dkg házi, cukrozott meggy

Elkészítése:

A két féle lisztet jól kidolgozzuk a tejföllel, tojással, sóval és kevéske vízzel. Vékonyra kinyújtjuk.

A 10 dkg lisztet összekeverjük az olvasztott zsírral és rákenjük a tésztára. Felcsavarjuk, mint a kalácsot és 1 órát pihentetjük. Hat részre osztjuk és vékonyra kinyújtjuk.

Zsemlemorzsával meghintjük a kinyújtott lapokat.

Tetszés szerinti töltelékkel megtöltjük, majd felcsavarjuk és étolajjal lekenjük a tetejét.

190 fokra előmelegített sütőben sütjük szép pirosra.