Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tepsiben sült túrós fánk recept

Tepsiben sült túrós fánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 2 dl tej
    • 2 dkg élesztő
    • 1 evőkanál porcukor
    • 30 dkg rétesliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárga
    • csipetnyi só
    • 3 dkg olvasztott margarin

    Töltelékhez:

    • 25 dkg tehéntúró
    • 10 dkg mazsola
    • 1 evőkanál porcukor
    • 1 zacskó vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgja

    Elkészítése:

    1 dl tejbe belekeverem a szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot, majd letakarva felfuttatom.

    Mély tálba szórom a lisztet, beleöntöm a felfuttatott élesztőt, a tojás sárgáját, a sót, a margarint és annyi tejjel dagasztom be a tésztát, hogy közepesen kemény legyen.

    Langyos helyen, tiszta ruhával letakarva duplájára kelesztem, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtom.

    Nagy fánk- vagy pogácsaszaggatóval (esetleg vizespohárral) kiszaggatom.

    Majd 10 percig hagyom kelni.

    Közben elkészítem a tölteléket:

    Az áttört túrót összekeverem a tojás sárgákkal, a megtisztított mazsolával, a porcukorral és a vaníliás cukorral.

    Minden 2. tésztadarab közepére teszek egy kis tölteléket, majd ráteszek egy másik korongot, a széleit villával lenyomkodom.

    A fánkokat kivajazott tepsire, egymástól 2 centis távolságra teszem, és az előmelegített, forró sütőben 10 percig erős lángon sütöm, ezután a lángot takarékra mérsékelve addig sütöm, amíg a fánk szép színt kap.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá