Tepsiben sült túrós fánk recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
1 dl tejbe belekeverem a szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot, majd letakarva felfuttatom.
Mély tálba szórom a lisztet, beleöntöm a felfuttatott élesztőt, a tojás sárgáját, a sót, a margarint és annyi tejjel dagasztom be a tésztát, hogy közepesen kemény legyen.
Langyos helyen, tiszta ruhával letakarva duplájára kelesztem, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtom.
Nagy fánk- vagy pogácsaszaggatóval (esetleg vizespohárral) kiszaggatom.
Majd 10 percig hagyom kelni.
Közben elkészítem a tölteléket:
Az áttört túrót összekeverem a tojás sárgákkal, a megtisztított mazsolával, a porcukorral és a vaníliás cukorral.
Minden 2. tésztadarab közepére teszek egy kis tölteléket, majd ráteszek egy másik korongot, a széleit villával lenyomkodom.
A fánkokat kivajazott tepsire, egymástól 2 centis távolságra teszem, és az előmelegített, forró sütőben 10 percig erős lángon sütöm, ezután a lángot takarékra mérsékelve addig sütöm, amíg a fánk szép színt kap.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »


