Hozzávalók:
A tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítése:
1 dl tejbe belekeverem a szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot, majd letakarva felfuttatom.
Mély tálba szórom a lisztet, beleöntöm a felfuttatott élesztőt, a tojás sárgáját, a sót, a margarint és annyi tejjel dagasztom be a tésztát, hogy közepesen kemény legyen.
Langyos helyen, tiszta ruhával letakarva duplájára kelesztem, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtom.
Nagy fánk- vagy pogácsaszaggatóval (esetleg vizespohárral) kiszaggatom.
Majd 10 percig hagyom kelni.
Az áttört túrót összekeverem a tojás sárgákkal, a megtisztított mazsolával, a porcukorral és a vaníliás cukorral.
Minden 2. tésztadarab közepére teszek egy kis tölteléket, majd ráteszek egy másik korongot, a széleit villával lenyomkodom.
A fánkokat kivajazott tepsire, egymástól 2 centis távolságra teszem, és az előmelegített, forró sütőben 10 percig erős lángon sütöm, ezután a lángot takarékra mérsékelve addig sütöm, amíg a fánk szép színt kap.