Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tepsiben sült fánk recept

Tepsiben sült fánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 1 cs instant élesztő
    • 3 dl langyos tej
    • 7 dkg cukor
    • 5 dkg vaj
    • 1/2 mk só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • reszelt citromhéj
    • (házi) lekvár

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, jól elkeverjük, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.

    A megkelt élasztőhöz adjuk a többi hozzávalót (a lekvár kivételével), majd dagasztjuk a tésztát.

    Latakarva duplájára kelesztjük langyos helyen.

    A megkelt tésztát deszkán finoman átgyúrjuk, majd újabb 30 percet kelesztjük.

    A tésztát 2 ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, majd sütőpapírral fedett tepsire tesszük, egymástól távolabb és letakarva újabb 30 percig kelesztjük.

    A sütőt előmelegítjük 190 fokra.

    A megkelt fánkok közepét egy talpas pohárral kissé benyomjuk, majd a közepére lekvár kanalazunk (én a fánkok felére felezett szilvát tettem).

    A tepsit betoljuk a meleg sütőbe és a fánkokat szép pirosra sütjük.

    A sütőből kivéve 5 percre letakarjuk konyharuhával, majd porcukorral meghintve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá