Tepsiben sült fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 cs instant élesztő
- 3 dl langyos tej
- 7 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 1/2 mk só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- reszelt citromhéj
- (házi) lekvár
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, jól elkeverjük, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
A megkelt élasztőhöz adjuk a többi hozzávalót (a lekvár kivételével), majd dagasztjuk a tésztát.
Latakarva duplájára kelesztjük langyos helyen.
A megkelt tésztát deszkán finoman átgyúrjuk, majd újabb 30 percet kelesztjük.
A tésztát 2 ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, majd sütőpapírral fedett tepsire tesszük, egymástól távolabb és letakarva újabb 30 percig kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A megkelt fánkok közepét egy talpas pohárral kissé benyomjuk, majd a közepére lekvár kanalazunk (én a fánkok felére felezett szilvát tettem).
A tepsit betoljuk a meleg sütőbe és a fánkokat szép pirosra sütjük.
A sütőből kivéve 5 percre letakarjuk konyharuhával, majd porcukorral meghintve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »