Tepsiben sült fánk recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 cs instant élesztő
- 3 dl langyos tej
- 7 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 1/2 mk só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - reszelt citromhéj
- (házi) lekvár
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, jól elkeverjük, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
A megkelt élasztőhöz adjuk a többi hozzávalót (a lekvár kivételével), majd dagasztjuk a tésztát.
Latakarva duplájára kelesztjük langyos helyen.
A megkelt tésztát deszkán finoman átgyúrjuk, majd újabb 30 percet kelesztjük.
A tésztát 2 ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, majd sütőpapírral fedett tepsire tesszük, egymástól távolabb és letakarva újabb 30 percig kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A megkelt fánkok közepét egy talpas pohárral kissé benyomjuk, majd a közepére lekvár kanalazunk (én a fánkok felére felezett szilvát tettem).
A tepsit betoljuk a meleg sütőbe és a fánkokat szép pirosra sütjük.
A sütőből kivéve 5 percre letakarjuk konyharuhával, majd porcukorral meghintve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









