Teljeskiörlésű dupla zsemle recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg teljeskiörlésű liszt
- 3 dl víz
- 2 dkg élesztő
- 10 g só
- 10 g zsír
- 2 g cukor
Elkészítése:
A hozzávalókat (hidegen) egy tálban összekeverjük, dagasztjuk, majd kb 30 percig pihentetjük.
A 30 perc pihenő idő után, újra átgyúrjuk és letakarva további 30 percet pihentetjük (nem kell melegben).
Zsemléket formázunk belőle és letakarva megint 30 percet pihenni hagyjuk. Ha nagyobb zsemléket szeretnénk, nyugodtan pihentessük tovább a tésztát. Félidőben (15 percnél) bevagdossuk és megspricceljük vízzel.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A sütő aljába egy tepsit helyezünk vízzel. A zsemléket kb 20 percig sütjük. Vigyázzunk, ne szárítsuk ki!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »