Teljeskiörlésű dupla zsemle recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg teljeskiörlésű liszt
- 3 dl víz
- 2 dkg élesztő
- 10 g só
- 10 g zsír
- 2 g cukor
Elkészítése:
A hozzávalókat (hidegen) egy tálban összekeverjük, dagasztjuk, majd kb 30 percig pihentetjük.
A 30 perc pihenő idő után, újra átgyúrjuk és letakarva további 30 percet pihentetjük (nem kell melegben).
Zsemléket formázunk belőle és letakarva megint 30 percet pihenni hagyjuk. Ha nagyobb zsemléket szeretnénk, nyugodtan pihentessük tovább a tésztát. Félidőben (15 percnél) bevagdossuk és megspricceljük vízzel.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A sütő aljába egy tepsit helyezünk vízzel. A zsemléket kb 20 percig sütjük. Vigyázzunk, ne szárítsuk ki!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









