Teljeskiörlésű dupla zsemle recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg teljeskiörlésű liszt
- 3 dl víz
- 2 dkg élesztő
- 10 g só
- 10 g zsír
- 2 g cukor
Elkészítése:
A hozzávalókat (hidegen) egy tálban összekeverjük, dagasztjuk, majd kb 30 percig pihentetjük.
A 30 perc pihenő idő után, újra átgyúrjuk és letakarva további 30 percet pihentetjük (nem kell melegben).
Zsemléket formázunk belőle és letakarva megint 30 percet pihenni hagyjuk. Ha nagyobb zsemléket szeretnénk, nyugodtan pihentessük tovább a tésztát. Félidőben (15 percnél) bevagdossuk és megspricceljük vízzel.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A sütő aljába egy tepsit helyezünk vízzel. A zsemléket kb 20 percig sütjük. Vigyázzunk, ne szárítsuk ki!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »