Szőlős-túrós lusta rétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg rétesliszt
- 22 dkg porcukor
- fél csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg vaj
- 50 dkg túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 pohárnyi szőlő (lehetőleg mag nélküli válasszunk)
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat összekeverjük (liszt, cukor, sütőpor).
Egy közepes tepsiben elmorzsoljuk a vaj felét, erre öntjük a lisztes keverék felét.
Erre jön a túró, vanília cukor, reszelt citromhéj a szőlő és a maradék vaj.
A tetejét a megmaradt lisztes keverékkel fedjük be.
Végül a tejet összekeverjük a tojásokkal és azt is a tepsibe öntjük.
Előmelegített sütőben sütjük közepes lángon.
Nagyon egyszerű és nagyon finom sütemény.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »