Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szőlős-túrós lusta rétes recept

Szőlős-túrós lusta rétes
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg rétesliszt
    • 22 dkg porcukor
    • fél csomag sütőpor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 10 dkg vaj
    • 50 dkg túró
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 pohárnyi szőlő (lehetőleg mag nélküli válasszunk)

    Elkészítése:

    A száraz hozzávalókat összekeverjük (liszt, cukor, sütőpor).

    Egy közepes tepsiben elmorzsoljuk a vaj felét, erre öntjük a lisztes keverék felét.

    Erre jön a túró, vanília cukor, reszelt citromhéj a szőlő és a maradék vaj.

    A tetejét a megmaradt lisztes keverékkel fedjük be.

    Végül a tejet összekeverjük a tojásokkal és azt is a tepsibe öntjük.

    Előmelegített sütőben sütjük közepes lángon.

    Nagyon egyszerű és nagyon finom sütemény.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá