Szőlős-túrós lusta rétes recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 25 dkg rétesliszt
- 22 dkg porcukor
- fél csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg vaj
- 50 dkg túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tej
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 pohárnyi szőlő (lehetőleg mag nélküli válasszunk)
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat összekeverjük (liszt, cukor, sütőpor).
Egy közepes tepsiben elmorzsoljuk a vaj felét, erre öntjük a lisztes keverék felét.
Erre jön a túró, vanília cukor, reszelt citromhéj a szőlő és a maradék vaj.
A tetejét a megmaradt lisztes keverékkel fedjük be.
Végül a tejet összekeverjük a tojásokkal és azt is a tepsibe öntjük.
Előmelegített sütőben sütjük közepes lángon.
Nagyon egyszerű és nagyon finom sütemény.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.