Szőlős-túrós lusta rétes

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Szőlős-túrós lusta rétes

Hozzávalók:

  • 25 dkg rétesliszt
  • 22 dkg porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg vaj
  • 50 dkg túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 pohárnyi szőlő (lehetőleg mag nélküli válasszunk)

Elkészítése:

A száraz hozzávalókat összekeverjük (liszt, cukor, sütőpor).

Egy közepes tepsiben elmorzsoljuk a vaj felét, erre öntjük a lisztes keverék felét.

Erre jön a túró, vanília cukor, reszelt citromhéj a szőlő és a maradék vaj.

A tetejét a megmaradt lisztes keverékkel fedjük be.

Végül a tejet összekeverjük a tojásokkal és azt is a tepsibe öntjük.

Előmelegített sütőben sütjük közepes lángon.

Nagyon egyszerű és nagyon finom sütemény.