Szilvásgombóc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 5 ek liszt
- 2 ek olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- zsemlemorzsa
A töltelékhez:
- szilva
- fahéj
- porcukor
A tálaláshoz: zsemlemorzsa
Elkészítése:
A krumplikat a héjával együtt megfőzzük, lecsöpögtetjük, meghámozzuk, és összetörjük. Összekeverjük a liszttel, a tojással, kevés sóval, az olajjal, majd fél centi vastagra kinyújtjuk deszkán. 5 x 5 cm-es négyzeteket vágunk belőle, majd minden négyzet közepére egy szem fahéjas porcukorba forgatott szilvát (esetleg lekvárt) teszünk.
Összehajtjuk, és lisztes kézzel gombócokat gömbölyítünk belőlük. Lobogó, sós vízbe tesszük a gombócokat és addig főzzük, míg a víz tetejére nem emelkednek.
Tésztaszűrőbe szedem, amiben a lé lecsepeg róla. Kevés olajon zsemlemorzsát pirítunk, és a kifőtt gombócokat meghempergetjük benne. Porcukorral megszórva tálalom.
A szilván kívül mással is tölthető. Reszelt almával, cukrozott túróval, lekvárral, vagy mással, ami eszedbe jut.
Tipp:
A szilván kívül mással is tölthető. Reszelt almával, cukrozott túróval, lekvárral, vagy mással, ami eszedbe jut.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »