Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvás tejpite recept

Szilvás tejpite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg megmosott, félbevágott és kimagozott szilva
    • 1 tk fahéj
    • 1 ek stevia (v. barna cukor)
    • 1 ek rum

    Tészta:

    • 3 dl tej (nálam kókusz, de jó bármilyen növényi tej, vagy a tehéntej is)
    • 3 ek stevia (vagy 5 ek porcukor)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk vanília aroma
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 kk só
    • 3 ek tönkölyliszt (fehér), vagy finomliszt
    • 1 kk sütőpor

    Elkészítése:

    Az előzetesen feldolgozott szilvát szórjuk meg a steviával és a fahéjjal, és öntsük rá a rumot. Amíg a tésztát összeállítjuk, addig rakjuk félre a fűszeres szilvát.

    A tésztához a lisztet keverjük össze a sütőporral, a sóval és a steviával (cukorral), ezután keverjük csomómentesre a tojással és egy kis tejjel, majd öntsük hozzá a maradék tejet és a vaníliaaromát is.

    Egy tepsit, vagy hőálló tálat vajazzunk ki. Az aljára rakjuk a rumos-cukros szilvát, és öntsük nyakon a palacsintatésztával.

    180 fokra előmelegített sütőben süssük 30-35 percet. Hagyjuk, amíg langyosra hűl, és akkor tálaljuk.

    Tipp:

    Próbáljátok ki almával, esetleg a még néhol kapható őszibarackkal, vagy rebarbarával.
    Ha még pikánsabbá szeretnénk tenni, reszeljünk a tésztamasszához egy megtisztított (vagy bio) narancs héját.

    A szilvás tejpite kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 103 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 16 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá