Hozzávalók:
Tészta:
Elkészítése:
Az előzetesen feldolgozott szilvát szórjuk meg a steviával és a fahéjjal, és öntsük rá a rumot. Amíg a tésztát összeállítjuk, addig rakjuk félre a fűszeres szilvát.
A tésztához a lisztet keverjük össze a sütőporral, a sóval és a steviával (cukorral), ezután keverjük csomómentesre a tojással és egy kis tejjel, majd öntsük hozzá a maradék tejet és a vaníliaaromát is.
Egy tepsit, vagy hőálló tálat vajazzunk ki. Az aljára rakjuk a rumos-cukros szilvát, és öntsük nyakon a palacsintatésztával.
180 fokra előmelegített sütőben süssük 30-35 percet. Hagyjuk, amíg langyosra hűl, és akkor tálaljuk.
Próbáljátok ki almával, esetleg a még néhol kapható őszibarackkal, vagy rebarbarával.
Ha még pikánsabbá szeretnénk tenni, reszeljünk a tésztamasszához egy megtisztított (vagy bio) narancs héját.