Szilvás pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók a tésztához :
- 50 dkg finomliszt
- 10 dkg cukor
- 20 dkg zsír
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 doboz tejföl (330 gr)
- 1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 1200 gramm szilva
- 3 tasak vanília ízű pudingpor (főzős)
- cukor ízlés szerint
- őrölt fahéj ízlés szerint
Elkészítése:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk. Kevés vízzel és cukorral főni tesszük (cukor ízlés szerint)
Amikor szinte puha, hozzáadjuk a kevés vízzel feloldott pudingport és a fehéjat.
Pár percig főzzük, amíg besűrűsödik, majd teljesen kihűtjük.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, úgy hogy, a tészta ne legyen kemény. Hűtőbe tesszük legalább egy fél órára.
Ezután két részre osztjuk, majd 2 db cipót formázunk és tepsi nagyságúra nyújtjuk.(22×34 cm)
Az első lapot szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd ráborítjuk a szilvás masszátés egyenletesen elsimítjuk.
Utána kinyújtjuk a második lapot és ráhelyezzük a töltelékre.
200 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Sütés közben a tetejét betakarjuk alufóliával, hogy meg ne égjen.
Még melegen megszórjuk porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »