Szilvás pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók a tésztához :
- 50 dkg finomliszt
- 10 dkg cukor
- 20 dkg zsír
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 doboz tejföl (330 gr)
- 1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 1200 gramm szilva
- 3 tasak vanília ízű pudingpor (főzős)
- cukor ízlés szerint
- őrölt fahéj ízlés szerint
Elkészítése:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk. Kevés vízzel és cukorral főni tesszük (cukor ízlés szerint)
Amikor szinte puha, hozzáadjuk a kevés vízzel feloldott pudingport és a fehéjat.
Pár percig főzzük, amíg besűrűsödik, majd teljesen kihűtjük.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, úgy hogy, a tészta ne legyen kemény. Hűtőbe tesszük legalább egy fél órára.
Ezután két részre osztjuk, majd 2 db cipót formázunk és tepsi nagyságúra nyújtjuk.(22×34 cm)
Az első lapot szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd ráborítjuk a szilvás masszátés egyenletesen elsimítjuk.
Utána kinyújtjuk a második lapot és ráhelyezzük a töltelékre.
200 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Sütés közben a tetejét betakarjuk alufóliával, hogy meg ne égjen.
Még melegen megszórjuk porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »









