Szilvás pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók a tésztához :
- 50 dkg finomliszt
- 10 dkg cukor
- 20 dkg zsír
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 doboz tejföl (330 gr)
- 1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 1200 gramm szilva
- 3 tasak vanília ízű pudingpor (főzős)
- cukor ízlés szerint
- őrölt fahéj ízlés szerint
Elkészítése:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk. Kevés vízzel és cukorral főni tesszük (cukor ízlés szerint)
Amikor szinte puha, hozzáadjuk a kevés vízzel feloldott pudingport és a fehéjat.
Pár percig főzzük, amíg besűrűsödik, majd teljesen kihűtjük.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, úgy hogy, a tészta ne legyen kemény. Hűtőbe tesszük legalább egy fél órára.
Ezután két részre osztjuk, majd 2 db cipót formázunk és tepsi nagyságúra nyújtjuk.(22×34 cm)
Az első lapot szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd ráborítjuk a szilvás masszátés egyenletesen elsimítjuk.
Utána kinyújtjuk a második lapot és ráhelyezzük a töltelékre.
200 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Sütés közben a tetejét betakarjuk alufóliával, hogy meg ne égjen.
Még melegen megszórjuk porcukorral.