Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvás pite recept

Szilvás pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók a tésztához :

    • 50 dkg finomliszt
    • 10 dkg cukor
    • 20 dkg zsír
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 doboz tejföl (330 gr)
    • 1 csomag sütőpor

    A töltelékhez:

    • 1200 gramm szilva
    • 3 tasak vanília ízű pudingpor (főzős)
    • cukor ízlés szerint
    • őrölt fahéj ízlés szerint

    Elkészítése:

    A szilvát megmossuk, kimagozzuk. Kevés vízzel és cukorral főni tesszük (cukor ízlés szerint)

    Amikor szinte puha, hozzáadjuk a kevés vízzel feloldott pudingport és a fehéjat.

    Pár percig főzzük, amíg besűrűsödik, majd teljesen kihűtjük.

    Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, úgy hogy, a tészta ne legyen kemény. Hűtőbe tesszük legalább egy fél órára.

    Ezután két részre osztjuk, majd 2 db cipót formázunk és tepsi nagyságúra nyújtjuk.(22×34 cm)

    Az első lapot szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd ráborítjuk a szilvás masszátés egyenletesen elsimítjuk.

    Utána kinyújtjuk a második lapot és ráhelyezzük a töltelékre.

    200 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

    Sütés közben a tetejét betakarjuk alufóliával, hogy meg ne égjen.

    Még melegen megszórjuk porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá