Szilvás pite

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók a tésztához :

  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg zsír
  • 1 tojás
  • 1 doboz tejföl (330 gr)
  • 1 csomag sütőpor

A töltelékhez:

  • 1200 gramm szilva
  • 3 tasak vanília ízű pudingpor (főzős)
  • cukor ízlés szerint
  • őrölt fahéj ízlés szerint

Elkészítése:

A szilvát megmossuk, kimagozzuk. Kevés vízzel és cukorral főni tesszük (cukor ízlés szerint)

Amikor szinte puha, hozzáadjuk a kevés vízzel feloldott pudingport és a fehéjat.

Pár percig főzzük, amíg besűrűsödik, majd teljesen kihűtjük.

Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, úgy hogy, a tészta ne legyen kemény. Hűtőbe tesszük legalább egy fél órára.

Ezután két részre osztjuk, majd 2 db cipót formázunk és tepsi nagyságúra nyújtjuk.(22×34 cm)

Az első lapot szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd ráborítjuk a szilvás masszátés egyenletesen elsimítjuk.

Utána kinyújtjuk a második lapot és ráhelyezzük a töltelékre.

200 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

Sütés közben a tetejét betakarjuk alufóliával, hogy meg ne égjen.

Még melegen megszórjuk porcukorral.