Szilvalekváros bukta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (1 egész és egy sárgája a tésztába, 1 a kenéshez)
- 3 dkg élesztő
- kb 2,5 dl tej
- ízlés szerint só
- ízlés szerint lekvár
Elkészítése:
Kb 0,5 dl tejben és egy kis cukorral felfuttatom az élesztőt.
Egy nagyobb tálba öntöm a lisztet, erre mehet a felfuttatott élesztő, 1 egész tojás, 1 tojássárgája, a vaj, a cukor és annyi tej, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.
25 percig letakarva kelesztem.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjom és kockákra vágom. Minden kocka közepébe lekvárt halmozok, majd felcsavarom és a széleit benyomkodom.
A tepsit kicsit olajozom, a buktákat szorosan egymás mellé beleteszem és a tetejét tojással megkenem.
20 perc kelesztés után 180 fokon kb 30 perc alatt szép pirosra sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »