Szilvalekváros bukta recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (1 egész és egy sárgája a tésztába, 1 a kenéshez)
- 3 dkg élesztő
- kb 2,5 dl tej
- ízlés szerint só
- ízlés szerint lekvár
Elkészítése:
Kb 0,5 dl tejben és egy kis cukorral felfuttatom az élesztőt.
Egy nagyobb tálba öntöm a lisztet, erre mehet a felfuttatott élesztő, 1 egész tojás, 1 tojássárgája, a vaj, a cukor és annyi tej, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.
25 percig letakarva kelesztem.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjom és kockákra vágom. Minden kocka közepébe lekvárt halmozok, majd felcsavarom és a széleit benyomkodom.
A tepsit kicsit olajozom, a buktákat szorosan egymás mellé beleteszem és a tetejét tojással megkenem.
20 perc kelesztés után 180 fokon kb 30 perc alatt szép pirosra sütöm.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.