Szalagos fánk recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- csipet só
- 5 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg olvasztott vaj
- kb 2 dl langyos tej
- lekvár és porcukor a tálaláshoz
Elkészítése:
Kb 3 ek meglangyosított tejben az élesztőt felfuttatjuk.
A lisztet, sót, porcukrot, vaníliás cukrot, tojássárgákat, a maradék tejet, a felfuttatott élesztőt, a vajat összekeverjük.
A tésztát jól kidolgozzuk és letakarva meleg helyre tesszük, amíg a kétszeresére megkel.
A megkelt 1 cm vastagra nyújtjuk és kb 5 cm átmérőjű fánkokat szaggatunk belőle. A közepét kilyukasztjuk és forró olajban kisütjük.
Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk. Szoktam belőle fonatot is készíteni, az látszik a 2. képen.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.