Szalagos fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- csipet só
- 5 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg olvasztott vaj
- kb 2 dl langyos tej
- lekvár és porcukor a tálaláshoz
Elkészítése:
Kb 3 ek meglangyosított tejben az élesztőt felfuttatjuk.
A lisztet, sót, porcukrot, vaníliás cukrot, tojássárgákat, a maradék tejet, a felfuttatott élesztőt, a vajat összekeverjük.
A tésztát jól kidolgozzuk és letakarva meleg helyre tesszük, amíg a kétszeresére megkel.
A megkelt 1 cm vastagra nyújtjuk és kb 5 cm átmérőjű fánkokat szaggatunk belőle. A közepét kilyukasztjuk és forró olajban kisütjük.
Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk. Szoktam belőle fonatot is készíteni, az látszik a 2. képen.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »