Szalagos fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- csipet só
- 5 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg olvasztott vaj
- kb 2 dl langyos tej
- lekvár és porcukor a tálaláshoz
Elkészítése:
Kb 3 ek meglangyosított tejben az élesztőt felfuttatjuk.
A lisztet, sót, porcukrot, vaníliás cukrot, tojássárgákat, a maradék tejet, a felfuttatott élesztőt, a vajat összekeverjük.
A tésztát jól kidolgozzuk és letakarva meleg helyre tesszük, amíg a kétszeresére megkel.
A megkelt 1 cm vastagra nyújtjuk és kb 5 cm átmérőjű fánkokat szaggatunk belőle. A közepét kilyukasztjuk és forró olajban kisütjük.
Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk. Szoktam belőle fonatot is készíteni, az látszik a 2. képen.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »