Szalagos fánk recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 500 g liszt
- 220 ml tej ( tehéntej a legjobb )
- 40 g élesztő
- 50 g porcukor
- 60 g vaj
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
Sütéshez:
- zsír vagy olaj
Tálaláshoz:
- lekvár
- porcukor
Elkészítése:
A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt egy edénybe tesszük és legalább 15-20 percet hagyjuk hogy az élesztő felfusson.
A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, a puha vajat és a tojások sárgáját. Keverjük össze a tésztát és addig gyúrjuk, míg teljesen sima nem lesz. A tésztát tegyük vissza a tálba, takarjuk le és tegyük meleg helyre hogy megkeljen. Ez minimum 1 óra.
Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán nyújtsuk ki 2 cm vastagságúra és egy kb 6 cm átmérőjű kiszúróval szaggassuk ki a fánkokat.
A fánkok közepét ujjunkkal kicsit nyomkodjuk be. A lyukkal lefelé fordítjuk az asztalon és letakarjuk, most megint kelesszük minimum 30 percet.
Ezután a nem túl forró zsírban vagy olajban kisütjük a fánkokat. Fontos, hogy először a lyukas felét süssük meg, de FEDŐ alatt, ez kb 1 perc, majd megfordítjuk és a másik felét is ugyanennyi idő alatt megsütjük, de ezt már nem kell lefedni (így fog kialakulni a szalag).
Ha kész kivesszük, teszünk rá lekvárt és meghintjük porcukorral.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »