Szalagos fánk recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 500 g liszt
- 220 ml tej ( tehéntej a legjobb )
- 40 g élesztő
- 50 g porcukor
- 60 g vaj
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - csipet só
Sütéshez:
- zsír vagy olaj
Tálaláshoz:
- lekvár
- porcukor
Elkészítése:
A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt egy edénybe tesszük és legalább 15-20 percet hagyjuk hogy az élesztő felfusson.
A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, a puha vajat és a tojások sárgáját. Keverjük össze a tésztát és addig gyúrjuk, míg teljesen sima nem lesz. A tésztát tegyük vissza a tálba, takarjuk le és tegyük meleg helyre hogy megkeljen. Ez minimum 1 óra.
Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán nyújtsuk ki 2 cm vastagságúra és egy kb 6 cm átmérőjű kiszúróval szaggassuk ki a fánkokat.
A fánkok közepét ujjunkkal kicsit nyomkodjuk be. A lyukkal lefelé fordítjuk az asztalon és letakarjuk, most megint kelesszük minimum 30 percet.
Ezután a nem túl forró zsírban vagy olajban kisütjük a fánkokat. Fontos, hogy először a lyukas felét süssük meg, de FEDŐ alatt, ez kb 1 perc, majd megfordítjuk és a másik felét is ugyanennyi idő alatt megsütjük, de ezt már nem kell lefedni (így fog kialakulni a szalag).
Ha kész kivesszük, teszünk rá lekvárt és meghintjük porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









