Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalagos fánk recept

Szalagos fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 500 g liszt
    • 220 ml tej ( tehéntej a legjobb )
    • 40 g élesztő
    • 50 g porcukor
    • 60 g vaj
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipet só

    Sütéshez:

    • zsír vagy olaj

    Tálaláshoz:

    • lekvár
    • porcukor

    Elkészítése:

    A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt egy edénybe tesszük és legalább 15-20 percet hagyjuk hogy az élesztő felfusson.

    A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, a puha vajat és a tojások sárgáját. Keverjük össze a tésztát és addig gyúrjuk, míg teljesen sima nem lesz. A tésztát tegyük vissza a tálba, takarjuk le és tegyük meleg helyre hogy megkeljen. Ez minimum 1 óra.

    Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán nyújtsuk ki 2 cm vastagságúra és egy kb 6 cm átmérőjű kiszúróval szaggassuk ki a fánkokat.

    A fánkok közepét ujjunkkal kicsit nyomkodjuk be. A lyukkal lefelé fordítjuk az asztalon és letakarjuk, most megint kelesszük minimum 30 percet.

    Ezután a nem túl forró zsírban vagy olajban kisütjük a fánkokat. Fontos, hogy először a lyukas felét süssük meg, de FEDŐ alatt, ez kb 1 perc, majd megfordítjuk és a másik felét is ugyanennyi idő alatt megsütjük, de ezt már nem kell lefedni (így fog kialakulni a szalag).

    Ha kész kivesszük, teszünk rá lekvárt és meghintjük porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek