Szalagos fánk recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 500 g liszt
- 220 ml tej ( tehéntej a legjobb )
- 40 g élesztő
- 50 g porcukor
- 60 g vaj
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
Sütéshez:
- zsír vagy olaj
Tálaláshoz:
- lekvár
- porcukor
Elkészítése:
A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt egy edénybe tesszük és legalább 15-20 percet hagyjuk hogy az élesztő felfusson.
A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, a puha vajat és a tojások sárgáját. Keverjük össze a tésztát és addig gyúrjuk, míg teljesen sima nem lesz. A tésztát tegyük vissza a tálba, takarjuk le és tegyük meleg helyre hogy megkeljen. Ez minimum 1 óra.
Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán nyújtsuk ki 2 cm vastagságúra és egy kb 6 cm átmérőjű kiszúróval szaggassuk ki a fánkokat.
A fánkok közepét ujjunkkal kicsit nyomkodjuk be. A lyukkal lefelé fordítjuk az asztalon és letakarjuk, most megint kelesszük minimum 30 percet.
Ezután a nem túl forró zsírban vagy olajban kisütjük a fánkokat. Fontos, hogy először a lyukas felét süssük meg, de FEDŐ alatt, ez kb 1 perc, majd megfordítjuk és a másik felét is ugyanennyi idő alatt megsütjük, de ezt már nem kell lefedni (így fog kialakulni a szalag).
Ha kész kivesszük, teszünk rá lekvárt és meghintjük porcukorral.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »