Sütőben sült fánk recept

Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a cukorral és a porélesztővel.
A keverékbe mélyedést készítünk, beleöntjük a langyos tejet és a két felvert tojást, majd összegyúrjuk a tésztát a kézi mixer dagasztókarja segítségével, a végén a puha vajat is hozzáadva.
Öt perc alatt selymes, fényes, ruganyos, nem ragadós tésztát kell kapnunk.
Langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztjük (kb.1 óra), majd kézzel átgyúrjuk.
Enyhén lisztezett munkalapon fél centinél kicsit vékonyabbra nyújtjuk a tésztát, és 8 cm átmérőjű – a közepüket pedig 3 cm átmérőjű pohár aljával benyomtam.
Újabb 30 percnyi, langyos helyen, letakarva kelesztés.
Felvert tojással lekentem és szilikonos sütőpapírral fedett tepsire téve 190 fokos sütőben 12 -15 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »