Sütőben sült fánk recept
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a cukorral és a porélesztővel.
A keverékbe mélyedést készítünk, beleöntjük a langyos tejet és a két felvert tojást, majd összegyúrjuk a tésztát a kézi mixer dagasztókarja segítségével, a végén a puha vajat is hozzáadva.
Öt perc alatt selymes, fényes, ruganyos, nem ragadós tésztát kell kapnunk.
Langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztjük (kb.1 óra), majd kézzel átgyúrjuk.
Enyhén lisztezett munkalapon fél centinél kicsit vékonyabbra nyújtjuk a tésztát, és 8 cm átmérőjű – a közepüket pedig 3 cm átmérőjű pohár aljával benyomtam.
Újabb 30 percnyi, langyos helyen, letakarva kelesztés.
Felvert tojással lekentem és szilikonos sütőpapírral fedett tepsire téve 190 fokos sütőben 12 -15 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »










