Sonkás-gombás-sajtos batyu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg sima liszt
- 1 db budafoki (5dkg) élesztő
- 1 ek zsír
- 1 nagy ek tejföl
- 2 dl langyos tej
pici só
Töltelékhez:
- 20 dkg gépsonka
- 20 dkg trappista sajt
- 20 dkg száraz parasztkolbász
- 3 db lila hagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db érett piros tv paprika
- 1 kis doboz gombakonzerv
- csipet só
- csipet bors
- 1 kk morzsolt oregánó
Tetejére:
- 1 db felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, kis mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és egy kevés langyos tejjel felfuttatjuk.
Hozzáadjuk a tejfölt és a folyékony zsírt, majd további langyos tej adagolásával szép sima, puha gombóccá gyúrjuk és meleg helyre téve, letakarva 1 órát kelesztjük.
Miközben pihen a tészta, elkészítjük a tölteléket.
A szeletelt gombát leszűrjük és lecsepegtetjük, a paradicsomot forró vízbe mártás után lehéjazzuk és a többi hozzávalóval együtt kisebb, körömnyi kockákra vágjuk és egy keverőtálba téve sóval, borssal, oregánóval fűszerezzük, majd jól összekeverjük. (Ízlés szerint chilivel is megszórhatjuk)
A megkelt tésztát lisztezett felületen fél cm vastagságú téglalapra nyújtjuk és 15cmx15cm-es kockákra felvágjuk.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A tésztakockákon elosztjuk a tölteléket és az átlós sarkait gondosan összecsípve batyut formálunk belőlük.
Megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmal és sütőpapírral bélelt lemezre téve 20-22 perc alatt szép pirosra sütjük.
Még forrón rácsra tesszük és hagyjuk picit hűlni..
Ebédre (egy tányér forró leves után), ill. vacsorára, vagy másnap tízóraira remek választás.
Jó étvágyat kívánok!
box style=”info”]Egyik alkalommal megmaradt 2 nagyobb szelet sült tarja, amit felkockáztam és a gépsonka helyett azzal készítettem, úgy is nagyon finom volt! ;)[/box]
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »