Sonkás, burgonyás lepény recept

Hozzávalók:
- 60 dkg főtt,reszelt burgonya
- kb 10 dkg finomliszt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint só és bors
- 1 közepes csokor vágott petrezselyem zöldje
- 10 füstölt sonka apróra vágva
- 1 közepes vöröshagyma finomra vágva
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
A sütéshez:
- 4 dl étolaj
A tálaláshoz:
- 2 dl tejföl
- 3-4 szál petrezselyem zöldje aprítva
- őrölt bors
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
A tetejére:
- paradicsom szeletek
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
Elkészítése:
A hozzávalókat összedolgozzuk, majd lisztezett felületen 1,5 cm vastagra ellapítjuk.
Egy nagyobb fánkszaggatóval, vagy pohárral kiszúrjuk és felhevített étolajban szép pirosra sütjük.
A tejfölt elkeverjük a petrezselyemmel, a borssal és a fokhagymával, majd a lepényekre kenjük.
A tetejére egy szelet paradicsomot teszünk, majd füstölt sajttal megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »