Sonkás, burgonyás lepény recept
Hozzávalók:
- 60 dkg főtt,reszelt burgonya
- kb 10 dkg finomliszt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - ízlés szerint só és bors
- 1 közepes csokor vágott petrezselyem zöldje
- 10 füstölt sonka apróra vágva
- 1 közepes vöröshagyma finomra vágva
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
A sütéshez:
- 4 dl étolaj
A tálaláshoz:
- 2 dl tejföl
- 3-4 szál petrezselyem zöldje aprítva
- őrölt bors
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
A tetejére:
- paradicsom szeletek
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
Elkészítése:
A hozzávalókat összedolgozzuk, majd lisztezett felületen 1,5 cm vastagra ellapítjuk.
Egy nagyobb fánkszaggatóval, vagy pohárral kiszúrjuk és felhevített étolajban szép pirosra sütjük.
A tejfölt elkeverjük a petrezselyemmel, a borssal és a fokhagymával, majd a lepényekre kenjük.
A tetejére egy szelet paradicsomot teszünk, majd füstölt sajttal megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










