Sonkás, burgonyás lepény recept

Hozzávalók:
- 60 dkg főtt,reszelt burgonya
- kb 10 dkg finomliszt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint só és bors
- 1 közepes csokor vágott petrezselyem zöldje
- 10 füstölt sonka apróra vágva
- 1 közepes vöröshagyma finomra vágva
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
A sütéshez:
- 4 dl étolaj
A tálaláshoz:
- 2 dl tejföl
- 3-4 szál petrezselyem zöldje aprítva
- őrölt bors
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
A tetejére:
- paradicsom szeletek
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
Elkészítése:
A hozzávalókat összedolgozzuk, majd lisztezett felületen 1,5 cm vastagra ellapítjuk.
Egy nagyobb fánkszaggatóval, vagy pohárral kiszúrjuk és felhevített étolajban szép pirosra sütjük.
A tejfölt elkeverjük a petrezselyemmel, a borssal és a fokhagymával, majd a lepényekre kenjük.
A tetejére egy szelet paradicsomot teszünk, majd füstölt sajttal megszórjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »