Sárgarépás rétes recept
Hozzávalók:
- 80 dkg sárgarépa
- 10 dkg cukor
- 1 dkg őrölt fahéj
- 0,5 dl olaj
- 1 csomag réteslap
Elkészítése:
A répát meghámozzuk és nagy lukú reszelőn lereszeljük.
2 evőkanál olajon a lereszelt répát megdinszteljük, hozzáadjuk a fahéjat és a cukrot, majd elkeverjük.
A lapokat enyhén nedves konyha ruhára rakjuk és minden lapot megkenünk olajjal. A dinsztelt, kihűlt répát rászórjuk, majd a konyharuha segítségével feltekerjük és olajozott tepsibe rakjuk. A tetejét is megkenjük olajjal.
Ezután 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
Mikor kihűl, akkor szeleteljük és a tetejét megszórjuk porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









