Sárgarépás rétes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 80 dkg sárgarépa
  • 10 dkg cukor
  • 1 dkg őrölt fahéj
  • 0,5 dl olaj
  • 1 csomag réteslap

Elkészítése:

A répát meghámozzuk és nagy lukú reszelőn lereszeljük.

2 evőkanál olajon a lereszelt répát megdinszteljük, hozzáadjuk a fahéjat és a cukrot, majd elkeverjük.

A lapokat enyhén nedves konyha ruhára rakjuk és minden lapot megkenünk olajjal. A dinsztelt, kihűlt répát rászórjuk, majd a konyharuha segítségével feltekerjük és olajozott tepsibe rakjuk. A tetejét is megkenjük olajjal.

Ezután 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

Mikor kihűl, akkor szeleteljük és a tetejét megszórjuk porcukorral.