Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos stangli recept

Sajtos stangli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg finomliszt
    • 10 dkg sajt
    • 2 teáskanál só
    • 5,5 dl tej
    • 5 dkg friss élesztő
    • 1 ek cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg margarin

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg sajt

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót és jól összekeverjük.

    Az élesztőt a cukorral 1,5 dl langyos, de nem forró tejben felfuttatjuk, majd liszthez adjuk a maradék tejjel, a tojássárgájával és a margarinnal együtt.

    Alaposan kidagasztjuk.

    Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, 10 egyenlő részre osztjuk.

    Gombócokat formázunk, majd egyenként ovális lappá nyújtjuk. Ezek kb. 10*15-20 cm nagyságúak, majd a hosszabbik oldaláról feltekerjük, mint a bejglit. A hajtás szélét a stangli oldalához csípjük, ezt a részt alulra fordítjuk. A két végét kicsit összenyomjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, távolabb egymástól, mert még nőni fognak.

    A stangli forma kialakításáért a tészták tetejét kicsit lelapítjuk, a végeket kicsit csúcsosítjuk.

    Hagyjuk 45 percet kelni.

    Egy egész tojást felverünk, lekenjük a stanglikat, majd megszórjuk reszelt sajttal.

    200 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt barnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá