Sajtos-sonkás bagel recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 125 ml tej
- 75 ml tejföl
- 5 dkg kockára vágott sonka
- 5 dkg reszelt sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél zacskó instant élesztő vagy 2 dkg friss
- fél tk só
- fél tk cukor
- + reszelt sajt a tetejére
- + ízlés szerint magvak
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, fél kiskanál cukrot elkeverünk benne, majd az élesztőt belemorzsoljuk/beleszórjuk.
A hozzávalókat egy tálba rakjuk és a habos élesztővel kb 5 perc alatt jól bedagasztjuk. A simára dolgozott tésztát letakarjuk, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk és 4 egyenlő méretű cipóra osztjuk. A kis cipók közepébe belenyomjuk az ujjunkat, forgatva kilyukasztjuk a közepét és kb 3-4 centis lyukat alakítunk ki.
És most jön az a rész ami miatt bagel a bagel. A szakértők azt mondják, ha nem így készítik akkor azt nem lehet bagelnek nevezni. Egy nagy lábasba vizet forralunk, jól megsózzuk és a forrásban lévő vízbe egyenként belerakjuk nyers bageleket, oldalanként 45-60 másodpercre.
Egy szűrőkanál segítségével kiszedjük a sütőpapírral bélelt tepsire. Tetejüket megszórjuk reszelt sajttal és/vagy ízlés szerint magvakkal (szezámmag, chia mag, lenmag) 180-200 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
A megsült cipókat a tepsin hagyjuk kihülni. Ízlés szerint töltjük meg. Nálam most sonka, brie sajt, rukkola és paradicsom került bele, egy kis majonézzel
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »