Sajtos-sonkás bagel recept
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 125 ml tej
- 75 ml tejföl
- 5 dkg kockára vágott sonka
- 5 dkg reszelt sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - fél zacskó instant élesztő vagy 2 dkg friss
- fél tk só
- fél tk cukor
- + reszelt sajt a tetejére
- + ízlés szerint magvak
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, fél kiskanál cukrot elkeverünk benne, majd az élesztőt belemorzsoljuk/beleszórjuk.
A hozzávalókat egy tálba rakjuk és a habos élesztővel kb 5 perc alatt jól bedagasztjuk. A simára dolgozott tésztát letakarjuk, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk és 4 egyenlő méretű cipóra osztjuk. A kis cipók közepébe belenyomjuk az ujjunkat, forgatva kilyukasztjuk a közepét és kb 3-4 centis lyukat alakítunk ki.
És most jön az a rész ami miatt bagel a bagel. A szakértők azt mondják, ha nem így készítik akkor azt nem lehet bagelnek nevezni. Egy nagy lábasba vizet forralunk, jól megsózzuk és a forrásban lévő vízbe egyenként belerakjuk nyers bageleket, oldalanként 45-60 másodpercre.
Egy szűrőkanál segítségével kiszedjük a sütőpapírral bélelt tepsire. Tetejüket megszórjuk reszelt sajttal és/vagy ízlés szerint magvakkal (szezámmag, chia mag, lenmag) 180-200 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
A megsült cipókat a tepsin hagyjuk kihülni. Ízlés szerint töltjük meg. Nálam most sonka, brie sajt, rukkola és paradicsom került bele, egy kis majonézzel
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









