Rózsafánk recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 3 ek porcukor
- fél dl rum
- 1 dl tejföl
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipetnyi só
- 3,5 dkg élesztő
- 2,6 dl langyos tej
- 4 ek. olvasztott margarin
A sütéshez:
- 8 dl étolaj
A tálaláshoz:
- Házi baracklekvár
- vaníliás porcukor
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a porcukrot, a rumot, a tejfölt, a tojás sárgákat, a sót és a felfuttatott élesztőt.
Fokozatosan hozzáöntjük a langyos tejet és jól összekeverjük. Az olvasztott vajjal vagy margarinnal hólyagosra dagasztjuk.
Letakarjuk vagy kelesztő tálba tesszük és duplájára kelesztjük.
A tésztát lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk.
3 mm-re nyújtjuk és 4 különböző méretű pogácsa kiszúróval ugyanannyi korongot szaggatunk belőle.
A tésztalapok széleit hosszanti irányban bevágjuk úgy, hogy a közepük egészben maradjon és az utána lévő korongokat bemetszése mellé essen a vágás.
A közepüket megkenjük vizes ecsettel.
A 4 különböző méretű korongot egymásra fektetjük, a közepüket összenyomjuk (egy parafa dugóval nyomtam be) és konyharuhával letakarva újból megkelesztjük.
Közepesen meleg étolajban megsütjük, a felső felét eresztjük először az étolajba.
Fedőt teszünk rá, majd 1-2 perc után átfordítjuk és fedő nélkül sütjük tovább.
A fánkokat papírtörlőre szedjük és lecsepegtetjük.
A fánkokat tányérra rendezzük, megszórjuk porcukorral és a közepükbe lekvárt csepegtetünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »