Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rózsafánk recept

Rózsafánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg finomliszt
    • 1 kk sütőpor
    • 1,5 dl tejföl
    • 1 ek porcukor
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 5 dkg vaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csipet só

    Tálaláshoz:

    • baracklekvár

    Sütéshez:

    • étolaj

    Elkészítése:

    A lisztet a sütőporral, a csipet sóval, a fahéjjal és a porcukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojások sárgáját és a puha vajat.

    Alaposan összegyúrjuk a tésztát, és 15 percre hideg helyre tesszük.

    Lisztezett munkalapon 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és 3 különböző méretű szaggatóval kiszúrjuk. Az így kapott korongok széleit egy ollóval bevagdossuk.

    A korongokat egymásra rakjuk (a legnagyobb van alul) úgy, hogy a közepét vízzel lekenjük, és az ujjunkkal jól benyomjuk, hogy ne essen szét sütés közben.

    Forró olajba tesszük először a tetejével lefelé fordítva, majd ha megsült, átfordítjuk, és készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá