Ropogós cipó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Előtészta:
- 150 g BL80 Fehér Kenyérliszt
- 1 g friss élesztő
- 150 ml víz
Tészta:
- 400 g BL80 kenyérliszt
- 6 g friss élsztő
- 12 g só
- 230 g víz
- az egész érett előtészta
Elkészítése:
Az előtészta hozzávalóit kikeverjük, majd letakarva a konyhapulton hagyjuk 10-12 órára.
A kenyérsütés napján a hozzávalókból bedagasztjuk a kenyértésztát. A vizet fokozatosan adagoljuk hozzá, nem biztos, hogy mindet felveszi.
Amint a tészta összeállt, fényes a felülete és elválik az edény falától és a kezünktől, akkor letakarjuk és kelesztjük kb 60 percen át.
A megkelt tésztát kissá tágyúrjuk és 3 részre osztjuk, majd mindegyiket gömbölyítjük és sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk. Kelesztjük újabb 30-35 percig.
A megkelt tészták tetejét bevágjuk, vízzel lespricceljük és 230 fokra előmelegített, gőzös sütőbe toljuk. Ekkor levesszük 200 fokra a hőmérsékletet és 35-40 percig sütjük a cipókat.
Közvetlenül sütés után vízzel ismét átspricceljük.
Én most babgulyást tálatm benne.