Ropogós cipó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Előtészta:
- 150 g BL80 Fehér Kenyérliszt
- 1 g friss élesztő
- 150 ml víz
Tészta:
- 400 g BL80 kenyérliszt
- 6 g friss élsztő
- 12 g só
- 230 g víz
- az egész érett előtészta
Elkészítése:
Az előtészta hozzávalóit kikeverjük, majd letakarva a konyhapulton hagyjuk 10-12 órára.
A kenyérsütés napján a hozzávalókból bedagasztjuk a kenyértésztát. A vizet fokozatosan adagoljuk hozzá, nem biztos, hogy mindet felveszi.
Amint a tészta összeállt, fényes a felülete és elválik az edény falától és a kezünktől, akkor letakarjuk és kelesztjük kb 60 percen át.
A megkelt tésztát kissá tágyúrjuk és 3 részre osztjuk, majd mindegyiket gömbölyítjük és sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk. Kelesztjük újabb 30-35 percig.
A megkelt tészták tetejét bevágjuk, vízzel lespricceljük és 230 fokra előmelegített, gőzös sütőbe toljuk. Ekkor levesszük 200 fokra a hőmérsékletet és 35-40 percig sütjük a cipókat.
Közvetlenül sütés után vízzel ismét átspricceljük.
Én most babgulyást tálatm benne.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »