Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ropogós cipó recept

Ropogós cipó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Előtészta:

    • 150 g BL80 Fehér Kenyérliszt
    • 1 g friss élesztő
    • 150 ml víz

    Tészta:

    • 400 g BL80 kenyérliszt
    • 6 g friss élsztő
    • 12 g só
    • 230 g víz
    • az egész érett előtészta

    Elkészítése:

    Az előtészta hozzávalóit kikeverjük, majd letakarva a konyhapulton hagyjuk 10-12 órára.

    A kenyérsütés napján a hozzávalókból bedagasztjuk a kenyértésztát. A vizet fokozatosan adagoljuk hozzá, nem biztos, hogy mindet felveszi.

    Amint a tészta összeállt, fényes a felülete és elválik az edény falától és a kezünktől, akkor letakarjuk és kelesztjük kb 60 percen át.

    A megkelt tésztát kissá tágyúrjuk és 3 részre osztjuk, majd mindegyiket gömbölyítjük és sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk. Kelesztjük újabb 30-35 percig.

    A megkelt tészták tetejét bevágjuk, vízzel lespricceljük és 230 fokra előmelegített, gőzös sütőbe toljuk. Ekkor levesszük 200 fokra a hőmérsékletet és 35-40 percig sütjük a cipókat.

    Közvetlenül sütés után vízzel ismét átspricceljük.

    Én most babgulyást tálatm benne.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá