Rizsfelfújt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A sütőforma előkészítéséhez:
- 1 ek vaj
A felfújthoz:
- 350 g rizs
- 700 ml tej
- 300 ml víz
- 1 vanília rúd kikapart belseje
- 160 g (barna) cukor
- 80 g vaj (puha)
- 200 ml tejföl
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Tálaláshoz:
- lekvár, csokiszósz, vaniliaszósz vagy szörp
Elkészítése:
A rizst nagyon alaposan megmossuk, majd feltesszük főni a tej és víz keverékben, a vanília héját (a magokat kaparjuk ki és tegyük félre), a sót hozzáadva.
Ha puhára főtt kivesszük a vaníliarudat (még használjuk, nem dobjuk ki!). A rizst egy nagy keverőtálba tesszük és kihűtjük.
Ezalatt elkészítjük a tojásos krémet. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, vajat, a kikapargatott vanília magokat és jól kikeverjük. Beletesszük a tejfölt és ezzel is elkeverjük.
A tojásfehérjéket nagyon kemény habbá verjük.
A kihűlt rizshez hozzáöntjük a tojásos krémet, alaposan beledolgozzuk, majd beleforgatjuk óvatosan a habot.
Egy magasabb falú tepsit vagy sütésálló edényt kikenünk vajjal és belesimítjuk a rizst.
Előmelegített sütőbe toljuk és aranybarnára sütjük.
Ízlés szerinti szósszal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »