Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rizsfelfújt recept

Rizsfelfújt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A sütőforma előkészítéséhez:

    • 1 ek vaj

    A felfújthoz:

    • 350 g rizs
    • 700 ml tej
    • 300 ml víz
    • 1 vanília rúd kikapart belseje
    • 160 g (barna) cukor
    • 80 g vaj (puha)
    • 200 ml tejföl
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só

    Tálaláshoz:

    • lekvár, csokiszósz, vaniliaszósz vagy szörp

    Elkészítése:

    A rizst nagyon alaposan megmossuk, majd feltesszük főni a tej és víz keverékben, a vanília héját (a magokat kaparjuk ki és tegyük félre), a sót hozzáadva.

    Ha puhára főtt kivesszük a vaníliarudat (még használjuk, nem dobjuk ki!). A rizst egy nagy keverőtálba tesszük és kihűtjük.

    Ezalatt elkészítjük a tojásos krémet. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, vajat, a kikapargatott vanília magokat és jól kikeverjük. Beletesszük a tejfölt és ezzel is elkeverjük.

    A tojásfehérjéket nagyon kemény habbá verjük.
    A kihűlt rizshez hozzáöntjük a tojásos krémet, alaposan beledolgozzuk, majd beleforgatjuk óvatosan a habot.

    Egy magasabb falú tepsit vagy sütésálló edényt kikenünk vajjal és belesimítjuk a rizst.

    Előmelegített sütőbe toljuk és aranybarnára sütjük.

    Ízlés szerinti szósszal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá